Tiyatro sanatçısı Göksal Kaya, adliyede ifade

Tiyatro sanatçısı Göksal Kaya, adliyede ifade verdi -Mustafa Kemal Atatürke benzerliğiyle dikkati çeken amatör tiyatro sanatçısı Kaya, İstanbuldaki bir dava nedeniyle Kocaeli Adliyesinde nöbetçi mahkemece ifadesine başvuruldu (


KOCAELİ (A.A) - Mustafa Kemal Atatürke benzerliğiyle dikkati çeken ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca öğrencilerle buluşmak üzere davet edilen amatör tiyatro sanatçısı Göksal Kaya, Kocaeli Adliyesinde ifade verdi.
     Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali" dolayısıyla kente davet edilen Kaya, Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen bir davada, hakkında çıkartılan yakalama kararı gereğince İzmitte kaldığı otelde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
     İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Kaya, daha sonra sevk edildiği Kocaeli Adliyesinde nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesinde ifade verdi.
     Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Kaya, İstanbulda görülen bir "alacak verecek" davası nedeniyle ifade verdiğini belirterek, "Önemli bir şey yok. Sadece alacak verecek meselesi. Ben gerçek bir Atatürkçüyüm. Ona ve misyonuna yakışmayan bir harekette bulunmam söz konusu değil" diye konuştu.
     Kaya, geçen yıl da Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katılmış ve Atatürke benzerliği nedeniyle öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tiyatro sanatçısı Göksal Kaya, adliyede ifade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER