TISİAD Başkanı Kılıç:

TISİAD Başkanı Kılıç: -Irakta bankacılık sisteminin gelişmesinde Türk bankacılık sektörü çok önemli bir yer tutuyor


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irakta bankacılık sisteminin gelişmesinde Türk bankacılık sektörünün çok önemli bir yeri bulunduğunu bildirdi.
     Kılıç, yazılı açıklamasında, 4 Türk bankasının faaliyet gösterdiği Irakta son olarak bir bankanın daha şube açtığını belirterek, Iraktaki bankacılık sektörünün günden güne geliştiğini ve bu sayede ticaretin de arttığını vurguladı.
     Kılıç, Iraktaki ticari faaliyetlerin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:
     Bölge gelecekte Ortadoğunun önemli bir ticaret merkezi olacak. Ancak buradaki insanlar henüz bankacılık kültürüne yabancı. Erbilde 1.5 milyon insan var ve ekonomi genelde hep peşin parayla dönüyor, insanlar paralarını evde saklıyor. Milyon dolarlık ticaretler evden getirilen paralarla yapılıyor. Henüz bankaya para yatırma gibi alışkanlıkları yok. Ancak Türk bankaları bu durumu değiştirmek için önemli çalışmalara imza atıyor. Bu anlamda Irakta bankacılık sisteminin gelişmesinde Türk bankacılık sektörü çok önemli bir yer tutuyor.
     Kuzey Irakta bankalarla çalışmaya başlayan halkın önemli bir bölümünün Türk bankalarına ilgi duyduğuna dikkati çeken Nevaf Kılıç, şöyle devam etti:
     Bölge, bankacılık açısından bir çok fırsat sunuyor. Petrol ve ticaret kaynaklı bir zenginleşme olacak. Bankacılık hizmetlerinin genişlemesiyle ekonomideki para da sisteme girmeye başlayacak. Sadece Türkiyeden 12 milyar dolarlık ithalat yapılıyor. Ayrıca Erbil, güvenlik nedeniyle Irak için bir ticaret vahası olmuş durumda. Irakın güneydeki güvensizlik ve istikrarsızlık nedeniyle insanlar hafta sonu buraya alışverişe geliyor.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber TISİAD Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER