TISİADdan MESBAŞa ziyaret

TISİADdan MESBAŞa ziyaret


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mumu, ziyaret etti.
     Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, Irak sermayesinin Türkiye ve bölgeye çekilmesi adına yoğun bir mesai harcadıklarını bu anlamda serbest bölgesi, limanı ve organize sanayi bölgeleriyle Mersinin öne çıktığını kaydetti.
     Serbest bölgenin yatırımcılara sunduğu avantajların önemine dikkati çeken Kılıç, Bu avantajlar sayesinde bölgedeki yabancı yatırımcı sayısı artmaktadır. Amacımız bu artışta Irak sermayesinin de payının olması. Zira sermaye gücüne sahip Irak iş dünyası yatırım arayışındadır. Bu anlamda dil, din ve tarih birlikteliği ile Türkiye öne çıkmakta, Mersin ise gerek coğrafi avantajları gerekse de sahip olduğu zenginlikler ile ilgi çekmektedir dedi.
     MESBAŞ Genel Müdürü Mum da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     Uzun yıllardın gündem olan bölgenin genişlemesine yönelik çalışmaların devam ettiğini anlatan Mum, Serbest Bölgenin önüne denizin doldurulmasıyla yapılması planlanan yeni Konteyner Limanının da önemli bir proje olduğun dile getirdi.
     Mum, Ekonomi Bakanlığının çalışmalarını sürdürdüğü ve Mersinin de pilot bölge seçildiği Yeni Nesil Serbest Bölgeler ile ilgili bilgi vererek, şunları kaydetti:
     Yeni nesil serbest bölgelerin pilot il olarak uygulanacağı ilimizde, lojistik, tarım, bakım-onarım gibi alanlarda olması bekleniyor. Ayrıca kentimize yapılacak havalimanı da bu projeye dahildir, havalimanı içerisinde yaklaşık 500 dönüm üzerinde Uluslar Arası Ticaret Serbest Bölgesi olacak. Tasarı halen Bakanlar Kurulunda olup, incelemenin ardından meclise gönderilmesi ve ardından hayata geçirilmesi beklenmektedir. Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ile TCDDnin yaptığı ve bu sene tamamlanacak olan Lojistik Köy de, Mersinin uluslararası ulaşım ağları ve koridorlarına bağlanması adına önemli çalışmalardır. Gerek yerli gerekse de yabancı yatırımcıların bölgemize çekilmesi adına TISİAD gibi derneklerimizin yürüttüğü çalışmaları takdir ediyor ve destekliyoruz. Iraklı yatırımcıların bölgeye çekilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber TISİADdan MESBAŞa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER