TİMAV, imam hatip okullarına kayıt yaptıracakları

TİMAV, imam hatip okullarına kayıt yaptıracakları uyardı


KONYA (A.A) - Türkiye İmam hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, İmam hatip ortaokullarına kayıt yaptıracak velileri, kayıt yaptırırken yapılması gerekenlere karşı uyardı.
     Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, imam hatip ortaokullarının bu yıl içerisinde eğitim öğretime başlayacağını belirterek, velilerin öğrencilerini ikametlerine en uygun imam hatip ortaokuluna kaydettirebileceklerini vurguladı.
     İmam hatiplere kayıtların e-okul sistemiyle yapılamayacağını aktaran Öksüz, Bu okullara öğrenci gönderecek veliler, kendilerine en yakın imam hatip ortaokuluna bizzat dilekçe ile başvurmak zorunda ifadelerini kullandı.
     Kayıt yaptıracak velilere önerilerde bulunan Öksüz, şunları kaydetti:
     İmam hatip ortaokullarına şu an için ön kayıtlar, liselerine ise normal kayıtlar yapılmaktadır. İmam hatip ortaokullarına ön kayıtlar 17 Ağustos tarihine kadar devam ediyor. Ön kayıtlar tamamlandıktan sonra talebin yoğunluğuna göre yeni imam hatip ortaokulu binası tahsis edilebileceği Milli Eğitim Bakanlığınca bildirildi. Birçok köy ve beldede imam hatip lisesi ve ortaokulu bulunmamaktadır. Bu durumdaki bölgelerde geçmişte uygulanan taşımalı sistem, imam hatipler için de geçerlidir.
     İmam hatip ortaokullarına ara dönemlerden kayıt yaptırılamadığına dikkati çeken Öksüz, şunları ifade etti:
     Bu konuda özellikle 5 ve 6. sınıfta öğrencisi bulunan velilerden çok yoğun talepler gelmektedir. Birçok veli, imam hatip ortaokuluna ara dönemde kayıt yapılamamasından dolayı öğrencisini kayıt ettiremediğini söylüyor. Bu talep yetkililerce mutlaka dikkate alınmalı, ara dönem kayıtlarının önü açılmalıdır.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber TİMAV, imam hatip okullarına kayıt yaptıracakları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER