THK Sivas Şube Başkanı Işın, AA

THK Sivas Şube Başkanı Işın, AA Sivas Bölge Müdürü Coşkunu ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şube Başkanı Halil Işın, Anadolu Ajansı (AA) Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkunu ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Coşkun, Işına AA Sivas Bölge Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Işın ise THK olarak özellikle gençlere ve öğrencilere yönelik çeşitli kurslar düzenlediklerini belirterek, model uçak rehber öğretmen kursu, maket uçak yapımı, yamaç paraşütü ve radyo kumandalı model uçak kursları verdiklerini söyledi.
     Işın, şube binasında model uçak kursunun teorik olarak verildiğini, İşhan köyü civarında ise eğitmenler eşliğinde uygulamalı uçuş eğitimlerinin gerçekleştiğini kaydetti.
     Hava araçlarıyla eğitim isteyen vatandaşlara her zaman açık olduklarını belirten Işın, Gerek genel merkezin eğitim tesislerine yönlendirme konusunda, gerekse burada eğitim vermek hususunda gereken neyse yapıyoruz. Eğitim tesisleri yönünden de THK Sivasa önemli katkılar sağlayacak. THK Havacılık Üniversitesini kurdu. Dünyada havacılık üzerine eğitim veren 36 üniversite var. Havacılıkla ilgilenen hiçbir üniversitede THK Üniversitesinin altyapısı yok. Kendisine ait 80 uçaklık filo ve 3 tane havaalanı, bunların bakım merkezleriyle devasa bir alt yapıya sahip. Havacılık Üniversitesi, Sivasa da havacılıkla ilgili meslek yüksekokulunu açma aşamasına geldi. Ağustos ayında Sivasta yapılan bölge toplantısında konu tekrar gündeme geldi. Sivasta Havayolu İşletmeciliği Fakültesi, helikopter uçak bakım merkezi de gündemde diye konuştu.
     Coşkun, ziyaretin anısına Işına AAnın çeşitli yayınlarından hediye etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber THK Sivas Şube Başkanı Işın, AA Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER