Tertipler 32 yıl sonra buluştu

Tertipler 32 yıl sonra buluştu -Vatani görevlerini 32 yıl önce Konyada 1960/1 tertip askerlik yapan 25 kişi, sosyal paylaşım sitesi üzerinden randevulaşarak Kayseride bir araya gelip, hasret giderdi


KAYSERİ (A.A) - Vatani görevlerini 32 yıl önce Konyada 1960/1 tertip askerlik yapan 25 kişi, sosyal paylaşım sitesi üzerinden randevulaşarak Kayseride bir araya gelip, hasret giderdi.
     Konya 2. Ordu Komutanlığında vatani görevini yapan 1960/1 tertipler Kayseride bir restoranda buluşarak, askerlik anılarını yad ettiler.
     Türkiyenin değişik kentlerinden tertiplerini Kayseride misafir eden Tamer Özhan, AA muhabirine, memleketindeki asker arkadaşlarıyla irtibatı koparmadığını belirterek, sosyal paylaşım sitesi sayesinde geçen yıl Ankarada ilk buluşmalarını gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Teknoloji sayesinde iletişim olanaklarının arttığına dikkati çeken Özhan, Ulaşamadığımız arkadaşlarımız var. Mazeretleri nedeniyle katılamayanlar oldu. Bu çemberin biraz daha genişleyeceğini tahmin ediyorum. Dünyanın çok küçük olduğunu, insanların birbirine ulaşmasının önünde engel olmadığını anladık dedi.
     Remzi Aşiran da, yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, 5-6 arkadaşımızın vefat ettiğini duyduk. Allah rahmet eylesin. Tabi bu üzücü bir durum. Onları da aramızda görmek isterdik. Kalanlara sağlıklı yaşam diliyorum. Bunun devamı gelecek. Diğer arkadaşlara da ulaşmaya çalışıyoruz. Bir sonraki buluşmamızda komutanlarımızı da aramızda görmek, en büyük hayalimiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Tertipler 32 yıl sonra buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER