Termede tarım aletleri üreten kişi

Termede tarım aletleri üreten kişi çok amaçlı yem kırma makinesi yaptı


SAMSUN (A.A) - Terme ilçesinde tarım aletleri üreten kişi çok amaçlı yem kırma makinesi yaptı.
     Terme Sanayi Sitesinde tarım alet ve makineleri üretimi yapan Mustafa Önal, Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine geliştirdiği makineyi tanıttı.
     Önal, değişik aparatlar kullanarak mısır silajı, ot silajı, mısır unu, somaklı mısırdan kırma yem, koruk fındıktan yem katkısı, fındık zurufundan kompost materyali, kuru otlardan saman gibi, değişik ham maddeler kullanarak, çok amaçlı yem ve yem katkı maddesi üretilebildiğini makinesiyle bizzat uygulama yaparak gösterdi.
     Uzun yıllardır tarım alet, makina ve ekipman imalatıyla uğraştığını söyleyen Önal, şunları kaydetti:
     Aynı zamanda hayvan yetiştiriciliği de yapmaktayım. Gerek kendi işletmemde gerekse çevre işletmelerde hayvan yemi konusunda büyük eksiklikler gördüm. Bölgemizde fındık, mısır, çeltik, soya başta olmak üzere pek çok tarım ürünü üretiliyor, bunların atıklarını nasıl değerlendirebilirim diye sürekli bir arayış içindeydim. Uzun bir uğraşı sonucunda, Çok Amaçlı Yem Kırma Makinesi ismini verdiğim makinem 2011 yılında Deney Raporu aldı, 2012 yılında ise Destekleme kapsamına alındı.
     Makinesinin, bütün tarım işletmeleri için elverişli ve kullanışlı olduğunu ifade eden Mustafa Önal, makinenin çalışma kapasitesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
     Bu makineyi şehir şebeke elektriği, sanayi elektriği, lombardini tipi motorlar gibi güç kaynaklarına göre ve kullandığınız ham maddeye göre değişik kapasitede iş yapabiliyor. Örneğin, lombardini tipi motoru kullanırsanız saatte 860 kilogram dane mısırı, 300 kilogram koçanlı mısırı, 500 kilogram içi boş fındığı, 500 kilogram fındık zurufunu öğütebilir, 750 kilogram mısır silajı yapabilirsiniz. Makinem, elektrikli dinamoyla da çalışabilmektedir. Müşterinin talebine göre her türlü güç kaynağına uygun makine üretebiliyorum.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Termede tarım aletleri üreten kişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER