Temelini Başbakan Erdoğan ile Aliyev atmıştı

Temelini Başbakan Erdoğan ile Aliyev atmıştı -Aliağa ilçesinde, temeli Başbakan Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından atılan Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim-öğretime başladı (Fotoğraflı


İZMİR (A.A) - İzmirin Aliağa ilçesinde, temeli 25 Ekim 2011de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından atılan Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim-öğretime başladı.
     Okul bahçesinde düzenlenen törende, her iki ülkenin ulusal marşları okundu, Türkiye ve Azerbaycanın bayrakları göndere çekildi. Öğrenciler daha sonra ders başı yaptı.
     Petkim İnsan Kaynakları Müdürü Rakif Ferecov, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, temeli Star Rafinerisi ile eş zamanlı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından atılan okulun 270 günde tamamlandığını belirtti.
     Okulun, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eğitim alanındaki en önemli simgesi olacağını kaydeden Ferecov, 180 öğrenci kayıt yaptırmış durumda. Şu anda Azerbaycandan 34 öğrenci de okula kayıt yaptırdı. Öğrencilerin bir kısmı geldi. Bir kısmı da gelecek dedi.
     22 dönüm arazide kampus sistemi ile kurulan okulda, 216 kişilik pansiyon ve 300 kişilik konferans salonu bulunuyor. Okulun, tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 720 öğrencinin eğitim-öğretim göreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Temelini Başbakan Erdoğan ile Aliyev atmıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER