TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Göl:

TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Göl: -Temiz bir toplum temiz bir çevre ile olur


SİNOP (A.A) - TEMA Vakfı Sinop İl Temsilciliği, 2 yıl önce Geleceğimiz İçin Bez Torba projesini hayata geçirmek amacıyla başlattığı çalışmalarının sürdüğünü bildirildi.
     TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl, yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğini alarak bugün birçok ülkenin plastik torbalardan vazgeçtiğini, dönüşümü olan kese kağıdı ve bez torbalar kullandıklarını ifade etti.
     Türkiyede aşırı miktarda plastik torba kullanıldığını savunan Göl, ilde ve ilçelerde temiz bir çevre amacıyla bez torba projesini önemsediklerini vurguladı.
     Temiz bir toplumun temiz bir çevre ile olabileceğini kaydeden Göl, şöyle konuştu:
     Doğayı ve çevreyi korumak, görsel kirliliği bir ölçüde azaltmak amacıyla poşet torbaların kullanılmaması, bunların yerine bez torba, kese kağıdı ile organik poşetlerin kullanılmasının teşviki, Toprağımız Can Çekişiyor, Toprak Yoksa Ekmek Yok sloganıyla yola çıktık. Sinop Valiliğimiz de konuya sahip çıktı, Gerze ve Ayancık belediye başkanlarımız ise bize gereken desteği sundu. Sağlık Müdürlüğümüz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü her zaman yanımızdalar, önümüzdeki günlerde hep beraber diğer ilçelerde ve okullarımızda bilgilendirme çalışmalarımız sürecek.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Göl: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER