Tekvando: Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası

Tekvando: Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası -Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: "Son yıllarda Türkiye tekvandoda büyük başarılara imza attı. Başarı elde edilir ama önemli olan bu başarıyı devam ettirmektir" (F


BARTIN (A.A) - Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası başladı.
     Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Ömer tepesi Spor Salonundaki şampiyonanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gelişmiş bir ülke olan Türkiyenin, bütün spor branşlarında hızlı adımlarla ilerlediğini belirtti.
     Üniversitelerin, bir ülkenin kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayan bilim yuvaları olduğunu aktaran Şahin, şampiyonaya 85 üniversitenin katıldığını bildirdi.
     Türkiyenin emin adımlarla geleceğe koştuğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Gelinen noktayla ne kadar gurur duysak azdır. Türkiyenin tüm bölgelerinden gençlerimizin tekvando sporuna katılabilmesi için mücadele ediyoruz. Türkiyede tekvandonun, amatör lisansız sporcu sayısında birinciliği devam etmektedir. Bununla beraber 2003te 375 olan antrenör sayımız 3 binlere ulaştı. Son yıllarda Türkiye tekvandoda büyük başarılara imza attı. Başarı elde edilir ama önemli olan bu başarıyı devam ettirmektir."
     Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da sporun dostluk ve birlikteliğin önemli bir aracı olduğunu belirterek, Şampiyonaya 88 üniversiteden 333 sporcunun katılması, bunun en büyük göstergesidir" dedi.
     Törende, Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, milli tekvandocu Bahri Tanrıkuluna plaket verdi.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı/Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekvando: Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER