Tekstilden sonra süt ürünlerinde merkez oluyor

Tekstilden sonra süt ürünlerinde merkez oluyor -Denizli Valisi Abdülkadir Demir: "Denizli, tekstilin ardından süt ve süt ürünleri ihracatında Türkiyenin önde gelen illerinden birisi oldu"


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentin tekstilin ardından süt ve süt ürünleri ihracatında Türkiyenin önde gelen illerden birisi olduğunu söyledi.
     Demir, Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yetkisi alan firmalara ve onaylı süt çiftliklerine plaket verme töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyeden AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihraç eden 12 onaylı süt çiftliğinden 5inin Denizlide faaliyet gösterdiğini ifade etti.
     Denizlide 27 bin 397 adet işletmede 243 bin 446 büyükbaş bulunduğunu, bunun 103 bin 172nin sağmal olduğu kaydeden Demir, "Denizli, tekstilin ardından süt ve süt ürünleri ihracatında Türkiyenin önde gelen illerden birisi oldu. Süt ürünlerinin ihracatından 9 milyon 106 bin 442 lira gelir elde edildi. Bu da çok önemli bir rakamdır" dedi.
     Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu da bakanlığın destekleriyle yeni uygulamaya konulan projelerin desteklemesi neticesinde 2003 yılında 79 bin 422 büyükbaş olan hayvan sayısının yüzde 207 oranında artarak 243 bin 446ya ulaştığını bildirdi.
     Konuşmaların ardından Denizliden Avrupaya süt ve süt ürünleri ihraç eden firmalarla onaylı süt çiftliklerinin temsilcilerine plaket takdim edildi.
     Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve ABye ihraç yapan firmaların temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Tekstilden sonra süt ürünlerinde merkez oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER