Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Kurt:

Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Kurt: -Almanya ziyaretinde, edindiğim deneyimleri Milli Eğitim Müdürlüğü,İŞKUR, TSO ile paylaşmak istiyorum


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, Almanya ziyaretinde, edindiğim deneyimleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Amasya Ticaret Sanayi Odası (TSO) paylaşmak istiyorum dedi.
     Kurt yaptığı açıklamada, Almanyanın Erfurt şehrinde katıldığı çalışma ziyaretinin verimli bir şekilde tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Ulusal Ajansın koordinesinde yürütülen ve 7 farklı Avrupa ülkesinden 8 uzmanın katıldığı Best practice of vocational preparation in a European context adlı çalışma ziyareti için bulunduğum Almanyanın Erfurt şehrindeki çalışmalarımı tamamladım. Çalışmalar sırasında, mesleki eğitim alanındaki iyi uygulamaları yerinde inceleme fırsatı buldum. Özellikle Almanyada mesleki yönlendirme ve hazırlama çok erken yaşlarda başlamaktadır, bu konuda belediyeler, iş merkezleri, meslek okulları ile endüstrinin ortak projeler yürüterek gençlerin mesleki eğitime hazırlanmaları sağlanmaktadır.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Kurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER