Tekirdeağ Valisi Yerlikaya:

Tekirdeağ Valisi Yerlikaya: -İl genelinde yaşayan Roman vatandaşların konut problemlerini çözeceğiz


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Roman vatandaşların konut problemlerini çözeceklerini söyledi.
     Yerlikaya, il genelindeki Roman derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla Tekirdağ Polisevinde yaptığı toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın ziyaretinden önce, Romanların konut ihtiyacı ile durumunu değerlendirmek istediklerini anlattı.
     Dernek temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Romanların öncelikle gündeme getirdiği eğitim eksikliği ve eksikliğin giderilmesine yönelik çalışma yapılması talepleri memnuniyet verici. Diğer bir sorun da asayiş, gençlerin uyuşturucu kullanımı ve benzeri sorunların çözüm bulması noktasında ileriki dönemde yapacağımız toplantılarda bu konuları tek tek ele alıp ilgili yöneticilerimizle değerlendirmelerde bulunacağız.
     Yerlikaya, Romanların kısa zamanda somut bir sonuca ulaşmak istediklerini belirterek, O nedenle Romanların yaşadıkları ilçeleri teker teker ele alıp buralarda yaşanan sorunları çözeceğiz. Bu çerçevede çalışmalarımıza Çorlu ilçesinden başlayıp merkezdeki Aydoğdu Mahallesiyle devam edeceğiz diye konuştu.
     Vali Yerlikaya, kurulacak amatör spor kulüplerine de katkıda bulunacaklarını kaydetti.
     Toplantıda ayrıca, Roman dernek başkanları, kendilerine istihdam yaratılması, hurdacılar sitesinin kurulması gibi isteklerini gündeme getirdi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdeağ Valisi Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER