Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Hastane koridorlarını sanat süslüyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Devlet Hastanesinin koridorlarını fotoğraf, resim ve ebru gibi sanat eserleri süslüyor.
     Çorlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Cengiz Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından, Çorlu Devlet Hastanesinde düzenlenen organizasyonlarda ortaya çıkan eserlerin hastane koridorlarında sergilendiğini söyledi.
     Çorlu Devlet Hastanesinin modern ve ferah kimliğini daha da keyif verici bir görüntüye taşıyabilmek ve hastaların moral seviyelerini yükseltebilmek adına böyle bir çalışma içerisine girdiklerini ifade eden Kalkan, sergilenen eserlerin hastalar tarafından da ilgiyle karşılandığını ve merakla izlendiğini bildirdi.
     Kalkan, şunları kaydetti:
     Hastanemizde geçtiğimiz günlerde, bazı dernek ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılan çalışmalarla 55 resim, 450 fotoğraf ve 150nin üzerinde ebru eseri hazırlandı. Bunların tamamı, yapanlar tarafından hastanemize bağışlandı. Bizler de bu eserleri koridorlarımızda ve poliklinik alanlarımızda sergiliyoruz. Fotoğraf, resim ve ebru eserleri hastane koridorlarımızı süslüyor.
    
     -Malkarada yangın tatbikatı
    
     Malkara Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören tekstil işçilerine yangın eğitimi verdi.
     Malkara Küçük Sanayi Sitesinde düzenlenen eğitimde, Mesleki Eğitim Merkezi kursiyerlerine önce yangını anlatan İtfaiye Müdürü İhsan Rendan, yangından korkulmaması ancak önemsenmesi gerektiğini belirterek, en kısa zamanda itfaiyenin aranması gerektiğini aktardı.
     Eğitimin ardından, itfaiye ekibi, temsili olarak ikinci katta mahsur kalan bir öğrenciyi kurtararak, yakılan bir ateşin nasıl söndürüleceğini gösterdi.
    
     -Malkara Çocuk Satranç Ligi sona erdi
    
     Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Malkara Çocuk Satranç Ligi sona erdi.
     Malkara Kültür Sarayı Satranç Kulübünde yapılan yarışmalar sonucunda, Atatürk Ortaokulu Büyük Şah takımı birinci, Atatürk Ortaokulu Altın Kale Takımı ikinci ve İrfan Macar İlköğretim Okulu Truva Atı Takımı ise üçüncü oldu.
     Yıldızlar kategorisinde ise Nurten Hüsnü Pullukçu Ortaokulu Yıldız Şah ve Yıldız Kale takımları 1 ve 2inciliği alırken Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Beyaz Piyon Takımı 3üncü oldu.
     Turnuva sonunda düzenlenen törende dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel - Alper Eral / Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER