Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kent Konseyi tarafından Çorlu Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ve Çanakkale Zaferi ile şehitlerini konu alan fotoğraf sergisi, Cumhuriyet Meydanındaki belediye binası önünde açıldı.
     Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Çanakkale şehitlerinden birinin torunu olan Hüseyin Çarıkçı, günün anlamını belirten şiir okudu.
     Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşının tarihte çok büyük ve önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:
     Bundan 98 yıl önce yüz binlerce vatan evladı, vatanımızı korumak için Çanakkaleye gitti. Çanakkale Savaşı, dünya tarihinin en kanlı ve Türkiye tarihinin en büyük zaferlerinden birisidir. Bin yıldır milletimizi bu topraklardan atmak için uğraşan düşmanlar bu sefer topyekun geldiler.
     Çanakkale Savaşını yansıtan fotoğraflar halktan büyük ilgi gördü.
    
     -Şehit Polis Metin AK Futbol turnuvası başladı-
    
     Şehit Polis Metin Ak Futbol turnuvası Tekirdağda başladı.
     10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünce organize edilen turnuva, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmazın katıldığı törenle başladı.
     Değirmenaltındaki bir halı sahada düzenlenen turnuvada, merkez ve ilçe teşkilatının polis memurlarından oluşan 12 takım mücadele ediyor.
     9 Nisan Salı günü sona erecek turnuva boyunca toplam 39 maç oynanacak.
    
    
     -Liseli öğrenciler hayvan barınağını ziyaret etti-
    
     Çorlu Ticaret Meslek Lisesinden 40 öğrenci, okul müdürü Serhat Gürsöz ve öğretmenleri eşliğinde, Çorlu Belediyesine ait hayvan bakımevini ziyaret etti.
     Hatip Mahallesindeki hayvan bakım evini misafir heyete gezdiren Çorlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nedim Testereci, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Hayvan sevgisi, refahı, koruması ile ilgili bilgilendirmeler yaparak, hayvanlara karşı pozitif davranışın ve toplumsal bilincin geliştirilmesinin önemini vurgulayan Testereci, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER