Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Kazak Gölünde çevre düzenleme çalışmaları


TEKİRDAĞ (A.A) - Çerkezköye bağlı Kapaklı beldesindeki Kazak Gölünde çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.
     Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, Kazak Gölünde çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Çalışmalarımız kapsamında, halkımızın rahat bir ortamda dinlenmesini ve piknik yapabilmelerini sağlamak amacıyla, Kazak Gölü mesire alanımıza 17 adet kamelya yerleştirdik diye konuştu.
     Mandalı, Gölümüzü hem modern görünümlü hale getirmek hem de güvenlik amacıyla 833 metre ahşap çitle çevirdik. 2 adet kamelya ise Atatürk Mahallesinde Ozan Sokak ve Akyer Sokakta bulunan parklarımıza ve İtfaiye Müdürlüğü binası önüne 1 adet kamelya koyduk. Fen işleri Müdürlüğümüzün yaptığı asfalt ve kaldırım çalışmalarının ardından, gerekli çevre düzenlemesi, bitki ve ağaç dikim çalışmaları devam edecek şeklinde konuştu.
    
     -385 bin 236 kişi sağlık hizmeti aldı-
    
     Malkara İlçe Sağlık Müdürü Refet Çeviker, geçen yıl aile sağlık merkezlerinden 385 bin 236 kişinin yararlandığını belirtti.
     Çeviker, ilçede görev yapan 15 aile hekiminin geçen yıl 385 bin 236 vatandaşa sağlık hizmeti verdiğini kaydederek, Aile sağlık merkezlerimiz bu hizmetinin yanı sıra 4 bin 613 laboratuvar hizmeti, 339 vatandaşa da evde sağlık hizmeti verilmiştir. Yeni doğan ve işitme taramaları evlere gidilerek gerçekleştirilmiştir ifadelerini kullandı.
     Çeviker, 112 Acil Servisinin de geçen yılın ilk on ayında bin 182 vakaya müdahele ettiğini bildirdi.
    
     -Marmaraereğlisi ilçesinde dere ıslah çalışmaları-
    
     Marmaraereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, sel ve su baskınlarına karşı derelerde ıslah çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Bağlar mevkisinde bulunan Marmaraereğlisi Deresinin yağış nedeniyle tehlike arzettiği için ıslah çalışmalarına başlandığını ifade eden Demiröz, yoğun yağmur yağışın ardından derenin etrafındaki yerleşim alanına kadar yükseldiğini kaydetti.
     Demiröz, Yoğun yağışta, Marmaraereğlisi Deresi etrafında bulunan yerleşim alanlarındaki evlere kadar yükseliyor. Bu durumda tehlike arz ediyor. Bizler de ilgili kurumlarla görüşmelerimizi yaparak, derenin etrafında birtakım çalışmalar başlattık. Kısa bir sürede bu çalışmalarımız tamamlanacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekip/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER