Tekirdağda denize düşen otomobildeki 4 kişinin

Tekirdağda denize düşen otomobildeki 4 kişinin ölmesi -Tekirdağ Limanında bir aracın denize düşmesi sonucu otomobildeki 4 kişinin ölümüne ilişkin haklarında dava açılan 5 sanığın yargılanmasına başlandı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Limanında bir aracın denize düşmesi sonucu otomobilde bulunan 4 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili haklarında dava açılan 5 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Tekirdağ Liman Başkan Vekili R.K, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü A.M, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdür Yardımcısı R.Ç, Geminin 2. Kaptanı E.Ç. ve 3. Kaptan R.P. ile kazada yaşamını yitiren Ahmet ve Zeynep Gülhanın oğlu Mustafa Gülhan ile taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada, ifade veren Mustafa Gülhan, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.
     Mahkeme heyeti, sanıklardan R.Knın Tekirdağ Liman Başkanvekili olduğunu belirterek, sanığın görev ve konumu itibariyle Tekirdağ Valiliğinden sanık hakkında soruşturma izni verilip verilmemesine ilişkin yazılı başvuruda bulunulmasına karar verdi.
     Mahkeme, dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Tekirdağda 28 Mayıs Pazartesi günü evlilik hazırlığı yapan çocuklarının ev eşyalarını Tekirdağa getirmek üzere Balıkesirin Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanına gelen 41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu dünürler Ahmet Gülhan (51) ve Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) ölmüştü.
     Kazaya ilişkin Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Özcan tarafından hazırlanan iddianamede, Tekirdağ Liman Başkan Vekili R.K, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü A.M, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdür Yardımcısı R.Ç, Geminin 2. Kaptanı E.Ç. ve 3. Kaptan R.Pnin taksirle ölüme neden olma suçundan 2 ile 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağda denize düşen otomobildeki 4 kişinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER