Tekirdağda çeltik ekimi başladı

Tekirdağda çeltik ekimi başladı -Üreticilerin isteğiyle sezonun ilk suyu baraj kanallarına bırakıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağdaki çeltik üreticilerinin isteğiyle sezonun ilk suyu baraj kanallarına bırakıldı.
     Karaidemir Baraj Sahası Köyleri Sulama Kooperatifi Başkanı Muammer Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajlarda yeteri kadar su bulunduğunu söyledi.
     Gül, önceki yıllarda yaşanan kuraklıktan dolayı Karaidemir Barajındaki su seviyesinin 30 milyon metreküpe kadar düştüğünü, ancak bu yıl yağışlı bir sezon geçirildiği için su seviyesinin 110 milyon metreküpe kadar yükseldiğini kaydetti.
     Bölgedeki çeltik ekiminin, geçen yıl 30 bin dönümün üzerinde olduğunu, ancak bu yıl çeltik ekimi beyannamelerinde düşüş yaşandığını belirten Gül, "Bu yıl, üreticilerimiz 20 bin dönüm civarında çeltik ekimi beyanında bulundu. Kanallarımıza saldığımız su, 4 ayda 40 milyon metreküpü bulacak. Eylül ayı başına kadar kanallara su akıtmaya devam edeceğiz. Çeltik üreticilerimize bereketli bir sezon diliyoruz" diye konuştu.
     Gül, sulama kanallarının bakıma alındığını aktararak, "Bu kanallarımızın bazı yerleri tamirat ve betonlama istiyor. Tamirat çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra elektrik şebekemizi yenileme ve güçlendirme çalışmalarımız da yapılıyor. Barajımızda sorun yok. Üreticilerimiz rahat bir sezon geçirecektir" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağda çeltik ekimi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER