Tekirdağda Hac Eğitim Seminerleri tamamlandı

Tekirdağda Hac Eğitim Seminerleri tamamlandı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağda, Hac Eğitim Seminerleri tamamlandı.
     Tekirdağ Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılı hac organizasyonu için Tekirdağdan toplam 429 hacı adayının katıldığı seminerlerin tamamlandığı bildirildi.
     Açıklamada, hacı adaylarının seminere yoğun ilgi gösterdiği belirtilerek, seminerlerde hac ile ilgili idari konular, beşeri münasebetler ve hac menasiki konularında uzman görevliler tarafından bilgisayar destekli bilgi verildiği ve uygulamalı olarak provalar yapıldığı ifade edildi. Hacı adaylarının, 17 Eylül-20 Ekim tarihleri arasında kafileler halinde kutsal topraklara uğurlanacağını belirtildi. yolculuğa çıkacakları da belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Müftüsü Mahmut Gürlen, şunları kaydetti:
     Hac ibadetini yapabilmek için hem belli bir zenginliğimizin, hem de sağlığımızın iyi olması gerekir. Hac hem beden, hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat edilmesi gerekiyor. Hac, oraya gittikten sonra artık bedenen yapılan bir görev oluyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hac, yorucu, fakat bir o kadar da tatlı ve muazzam bir ibadettir.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağda Hac Eğitim Seminerleri tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER