Tekirdağda, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu

Tekirdağda, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu açıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağda, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu açıldı.
     Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Değirmenaltı Yerleşkesinde, Tekirdağ Belediye Başkanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) işbirliği ile oluşturulan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu törenle açıldı.
     Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, törende yaptığı konuşmada, Tekirdağ Belediyesi olarak en önemli görevlerinin halkın kendisini güvenli hissetmelerini sağlamak olduğunu belirtti.
     Dalgıç, Belediyemizin acil durumlara yönelik hassasiyeti ve konuya verdiği önem kapsamında İTÜ ve DOHAD tarafından Marmara Bölgesi ve diğer bölgelerde yürütülen Elektrostatik Kayaç Gerginliği İzleme Yöntemi ile Deprem Tahmin Sistemi projesinin bir ayağı da Tekirdağ ilimizde yürütülmeye başlanmıştır dedi.
     Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonunun toplamaya başladığını bildiren Dalgıç, Bu istasyon sayesinde elektrostatik alan, manyetik alan değişimleri, yer akımları ile diğer jeofizik değişkenler ölçülmekte, elde edilen veriler ana bilgisayara aktarılmaktadır. İnternet aracılığı ile de Ana Kontrol Merkezine gönderilmekte, özel bilgisayar yazılımlarıyla grafiklere dönüştürülmektedir diye konuştu.
     Açılış töreninin ardından, Piramit Salonda Trakya ve Tekirdağın Depremselliği konulu panel düzenlendi.
     Açılışa, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, İtfaiye Müdürü Erkan Durgut, DOHAD Başkanı Fuat Agalday ile Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu katıldı.
    
     Muhabir : Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağda, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER