Tekgıda

Tekgıda-İş Sendikasının Karacabeyde irtibat bürosu açıldı


BURSA (A.A) - Bursanın Karacabey ilçesinde Türk İş Sendikasına bağlı Tekgıda-İş Sendikasının Mustafakemalpaşa Şubesi Karacabey irtibat bürosu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Çevre ilçelerde kurulu bulunan işletmelerde çalışan sendika üyelerinin bir araya getirecek olan Gazi Mahallesindeki büronun açılışını sendikanın Genel Başkanı Mustafa Türkel ile Genel Teşkilatlanma Sekreteri Recep Ali Çelik, Türk-İş Bursa 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ve siyasi parti temsilcileri yaptı.
     Açılışta, konuşan Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türkiyenin dört bir yanında hizmete sokulmaya başlanan irtibat büroları sayesinde üyelerin birbirlerini ve sendikalarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.
     Türkel, bu noktaların sendikasız işçiler ile işsizlerin çalışma hayatına ilişkin sorunlarına çözüm için rahatlıkla başvurabilecekleri merkezler haline geleceğini, sendikal örgütlenme kültürünün yayılması için bu bürolara büyük önem ve görev atfettiklerini ifade etti.
     Kıdem tazminatı ve sendika yasası çalışmalarına da değinen Türkel,İşçinin kıdem tazminatına dokunulması genel grev sebebidir. Bu hak elden alınırsa, işçi sınıfı kalmaz diye konuştu.
     Açılışa Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk, Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Engin Öz, yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri, üyeler, Türk-İşe bağlı sendikaların, kamu kurum ve kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Karacabey / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Tarkan Demir
ÖNE ÇIKAN HABERLER