Tekerlekli sandalye tenis

Tekerlekli sandalye tenis -Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvasında 2 Türk sporcu, tek kadınlarda yarı finale yükseldi -Büşra Ün, Ukraynalı partneri Olena Shyngaryova ile finalde mücadele edecek


ANKARA (A.A) - Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvasında, tek bayanlar yarı finalistleri ile çift bayanlar finalistleri belli oldu.
     Hırvatistanın başkenti Zagrebde devam eden turnuvanın, bugün yapılan çeyrek final ayağında, Türk sporcular Büşra Ün ve Ebru Bulgurcu rakiplerini eleyerek yarı finale yükseldi.
     Dünya klasmanında 57nci sırada yer alan Büşra Ün, 140ıncı sıradaki Neşe Aydemir ile karşılaştı. Büşra, iki seti de 6-0lık skorlarla alarak, yarı finale yükselen taraf oldu.
     Dünya klasmanında 53üncü sırasında bulunan Ebru Bulgurcu ise, 94üncü basamaktaki Jülide Yıldız ile karşılaştı.
     Bulgurcu, ilk seti 6-3 alırken, Jülide Yıldız ikinci seti 6-3 kazanarak durumu eşitledi. Son sette Ebru Bulgurcu, rakibini 6-1lik skorla geçerek, yarı finale yükselmeyi başardı.
    
     -Büşra ve Ebruya zorlu rakipler-
    
     Büşra Ün, yarı finalde turnuvaya 1 numaralı seri başı olarak katılan, dünya klasmanının 16 numarası İtalyan Marianna Lauro ile karşılaşacak.
     Ebru Bulgurcu ise, klasmanda 18inci sırada bulunan 2 numaralı seri başı Alman Bianca Osterer ile mücadele edecek.
    
     -Çift bayanlar-
    
     Türk sporcular, çift bayanlarda da korta çıktı.
     Büşra Ün, yarı finalde Ukraynalı partneri Olena Shyngaryova ile birlikte, Neşe Aydemir-Malene Olesen (Danimarka) çiftine karşı mücadele verdi.
     Ün-Shyngaryova ikilisi, rakiplerini iki sette de 6-2lik skorlarla, mağlup ederek finale adını yazdırdı.
     Yarı finalin diğer ayağında ise Ebru Bulgurcu-Jülide Yıldız çifti, Bianca Osterer (Almanya)-Marianna Lauro (İtalya) ikilisine 6-1 ve 6-2lik setlerle mağlup oldu.
     Ün-Shyngaryova çifti, finalde Osterer-Lauro çifti ile karşılaşacak.
    
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Tekerlekli sandalye tenis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER