Tedavi edilen karakulak doğaya salındı

Tedavi edilen karakulak doğaya salındı -Antalyada vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan ve hayvanat bahçesine getirilen karakulak, bir yıllık tedavinin ardından doğaya salındı


ANTALYA (A.A) - Antalyada vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan karakulak, hayvanat bahçesindeki bir yıllık tedavisinin ardından doğaya salındı.
     Antalya-Korkuteli Karayolunda bir yıl önce vatandaşlar tarafından bulunan karakulak, tedavi edilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü yetkililerince Antalya Hayvanat Bahçesine getirildi. Burada koruma altına alınan ve 3-4 aylık erkek olduğu tespit edilen karakulağın bakım, besleme ve ekolojik-fizyolojik gereksinimlerine göre barındırılması sağlandı.
     Rehabilitasyon sürecince uygun doğal ortam hazırlanarak ziyarete kapalı şekilde yaşayan karakulak, yetişkin ve kendi kendine avlanma yaşına kadar sağlıklı, dinç ve doğaya tekrar adaptasyon sağlayabilecek duruma getirtildi.
     Antalyada doğal yaşam alanları bulunan ve ancak fotokapanla fotoğraflanabilen karakulağa, uydu vericili tasma da takıldı. Karakulak, doğal yaşam alanı olan Güllük Dağı (Termessos) Milli Parkına salındı. Uydu vericili tasma sayesinde karakulağın doğadaki yaşamıyla ilgili bilgi toplanması amaçlanıyor.
    
     -Dünyada nesli tükeniyor-
    
     Dünyada nesli tehlike altındaki 120 memeliden biri olarak bilinen karakulak, 7-9 kilogram ağırlığa ve 75-90 santimetre boya ulaşabiliyor. Karakulak, 5 ila 220 kilometrelik bir alanda, genellikle geceleri, kemirgen ve kuşları avlayarak besleniyor.
     Özellikle kulak uçlarındaki siyah kıllar karakteristik bir özellik taşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü arasında yapılan protokol ve işbirliğiyle karakulağın yanı sıra tilki, dağ keçisi, yaban tavşanı ve memeli türler ve yırtıcı kuşlar başta olmak üzere onlarca yaban hayvanının rehabilitasyonu tamamlanarak doğaya yeniden kazandırılması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Tedavi edilen karakulak doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER