TEDAŞ işçileri donmaktan kurtarıldı

TEDAŞ işçileri donmaktan kurtarıldı -Vanın Başkale ilçesine bağlı Ortayol köyünde onarım çalışması yaptıkları sırada donma tehlikesi geçiren TEDAŞ işçileri, UMKE tarafından kurtarıldı


VAN (A.A) - Vanın Başkale ilçesine bağlı Ortayol köyünde onarım çalışması yaptıkları sırada donma tehlikesi geçiren TEDAŞ işçileri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından kurtarıldı.
     Olumsuz hava koşullarının yaşandığı Ortayol köyünde enerji nakil hatlarında meydana gelen arızayı onarmak için İl Özel İdaresi ekipleri ile köye giden 2 TEDAŞ işçisi, yolun açılmasının ardından onarım çalışması başlattı.
     Köye 6 kilometre uzaklıktaki arızayı gideren işçiler, bir süre sonra etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bölgede mahsur kaldı.
     İşçilerin, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirmesi üzerine ilçe merkezinden yola çıkan ve belli bir noktadan sonra yaya olarak bölgeye giden 8 kişilik UMKE görevlileri, yaklaşık 2 saat sonra işçilere ulaştı.
     Donma tehlikesi geçiren işçilere ilk müdahaleyi yapan sağlık ekibi, üzerlerindeki kıyafetleri de işçilere giydirdi. İşçilerin mahsur kaldığı haberini alan köylülerin de atlarla bölgeye ulaşması üzerine kurtarılan TEDAŞ işçileri, sedye üzerinde köyde bekletilen ambulansa taşındı.
     Ambulanstaki tedavilerinin ardından Başkale Devlet Hastanesinde müşahede altına alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar - Zafer Tayfur
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber TEDAŞ işçileri donmaktan kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER