TCDD Genel Müdürü Karaman:

TCDD Genel Müdürü Karaman: -Eskişehir-Konya hattında tek şikayet aldık. O da bilet bulamıyoruz. Tabii bu, fiyat ucuzluğu dolayısıyla oldu gibi gözüküyor. İnşallah bundan sonra da bilet bulamazsınız. Biz de trenleri çoğaltırız


KONYA (A.A) - TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Eskişehir-Konya hattında tek şikayet aldık. O da bilet bulamıyoruz. Tabii bu, fiyat ucuzluğu dolayısıyla oldu gibi gözüküyor. İnşallah bundan sonra da bilet bulamazsınız. Biz de trenleri çoğaltırız dedi.
     Ankaradaki basın yayın organlarının ulaştırma muhabirleriyle Eskişehir-Konya hattını inceleyen Karaman, Konya Garında, Vali Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile basın toplantısı düzenledi.
     Hatta herhangi bir sıkıntının veya yolcuların bir isteğinin olup olmadığını tespit etmek için incelemelerde bulunduklarını ifade eden Karaman, Eskişehir-Konya hattında tek şikayet aldık. O da bilet bulamıyoruz. Tabii bu, fiyat ucuzluğu dolayısıyla oldu gibi gözüküyor. İnşallah bundan sonra da bilet bulamazsınız. Biz de trenleri çoğaltırız diye konuştu.
     Karaman, yerli sanayi, müteahhit ve mühendisin yaptığı Konya hattını bu özelliği nedeniyle daha farklı sevdiklerini söyledi.
     Konya hattının ikinci özelliğinin de İstanbul ve Bursaya açılması olduğunu vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:
     İki tarafı birden yapıyoruz. Belki İstanbul önce açılacak ama daha sonra Bursa açılacak. Diğer taraftan, Ankara üzerinden Sivas... Bu sene yeni karar alındı. Yatırıma alındı. Konya-Karaman-Adana-Mersin-Osmaniye-Gaziantep... Bu bölümlerde birçok yerin ihalesini yaptık. Sadece Konya-Karaman değil, Gaziantep-Osmaniye ve Adana-Mersin arasını da bitirdik. İhalesini yapıyoruz. İnşallah çok kısa zamanda buradan yüksek hızlı trenle İstanbula gidilecek. Yukarıya yüksek hızlı trenle, aşağıya hızlı trenle gidilecek. Ne demek istiyorum- Yani İstanbula giderken 300 kilometrelik trenlerle gidilecek. Şimdi ihalesine çıktık, bitirdik. Ama Adana-Mersine giderken bu hız 200 kilometre olacak. Çünkü orada yük de taşıyacağız. Konyanın yükünü limana indirmek için hem hızlı yolcu treni hem de yük treni çalışacak şekilde bu yolu yapıyoruz. Bütün hedefimiz şu; bu güzel ilimizi güneye, denize, bağlamaya çalışmak. Ekonomisine bir katkıda bulunursak, biz de mutlu oluruz.
    
     -Bir sefer daha konulabilir-
    
     Karaman, bir gazetecinin, Konyadan Eskişehire gidenler aynı gün dönme imkanı bulamıyor. Sefer saat ve sayılarında bir değişiklik olacak mı- sorusunu şöyle cevapladı:
     Arkadaşlar bu konuda çalışıyorlar. Eğer yolcu olursa çok sefer düşünürüz. İnşallah yolcu olur. Çok fazla sefer yapıp yolcusuz kalmak istemiyoruz. İstanbul açılıncaya kadar bu ayarlamayı yapacağız. Şunu yapmaya çalışıyoruz; biraz daha Konyayı erken getirip geç götürmeyi düşünüyoruz. Bir sefer daha konulabilir. Biz şöyle düşündük; Konyadan Eskişehire gidip, geri gelme çok olmayabilir. Devam eder İstanbula diye... Genelde Eskişehirden Konyaya gelinir diye düşündük ama hesap tam uymadı.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Konyanın kendisini geçmişe göre daha güçlü hissettiğini, hızlı trenle önce Ankaraya, sonra da Eskişehire bağlandığını dile getirdi.
     Bu şekilde Konyanın kendisi için biçtiği 2023 vizyonunu daha yakından görme fırsatı bulduğunu aktaran Doğan, Bu konuyu sadece Konya ölçeğinde değerlendirmemiz eksiklik olur. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız da Türkiyenin 2023 vizyonunda çok özel bir yere sahip ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber TCDD Genel Müdürü Karaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER