TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı:

TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı: -CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasının danışıklı dövüş olduğu kanaatinde değilim


AMASYA (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Terör Alt Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasının danışıklı dövüş olduğu kanaatinde değilim dedi.
     Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuncelide CHP ile BDP arasında siyasi bir rekabet olduğunu belirterek, Bu rekabetin içerisinde PKKlılar da saf tutmuşlardır. Hüseyin Aygün bu bölgeden ikinci sıradan seçilmiş. Seçim sürecinde de ciddi gerilimler yaşanmıştır. Kaçırma olayı, bunun bir devamı ve yıldırma stratejisi olarak görüyorum. Hüseyin Bey, kaçırıldıktan sonra genel bir endişe söz konusu oldu ama bunun vahim sonuçlar doğurması beklenmedi diye konuştu.
     Aygünün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaları olağan karşıladığını ifade eden Bostancı, bu açıklamaları çok insani bulduğunu kaydetti.
     Bostancı, bu ülkede hiç kimsenin elinde silahla gezemeyeceğini, Türkiye Cumhuriyetinin de buna asla müsaade etmeyeceğini dile getirerek, Kim elindeki silahı bırakır, insani bir yaklaşımla problem neyse konuşmaya hazır olursa devletin bunlara şefkat kapısı sonuna kadar açıktır. Kim elindeki silahla konuşmaya devam ediyor beni bununla dinleyeceksiniz diyorsa ona da kapılar sonuna kadar kapalıdır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Tevfik Aslan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER