TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Ağarı dinliyor -Komisyon üyesi Özdağ: -Mehmet Ağardan 1960tan 1971 kadar ve buradan 1980e uzanan yılları tarihi bir serencam içinde dinledik -(Uğur Mumcu suikastıyla ilgili) Hi


AYDIN (A.A) - TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Selçuk Özdağ, darbe ve muhtıralara ilişkin bilgisine başvurdukları Susurluk davası hükümlüsü Mehmet Ağardan, 1960tan 1971 kadar ve buradan 1980e uzanan yılları tarihi bir serencam içinde dinlediklerini söyledi.
     TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Susurluk davası hükümlüsü Mehmet Ağarı, Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda dinledi.
     28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel başkanlığında cezaevine gelen komisyon üyelerinden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, cezaevinden ilk ayrılan komisyon üyesi oldu.
     Özdağ, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Ağarı çok moralli bulduğunu ifade ederek, Mehmet Ağardan 1960tan 1971 kadar ve buradan 1980e uzanan yılları tarihi bir serencam içinde dinledik.
     Darbenin kötü bir durum olduğunu belirten Ağarın, Siyasi istikrarın çok önemli olduğunu, siyasetin güçlü olması gerektiğini ve siyasetin güçlü olması durumunda, başkalarının darbe yapmaya zemin bulamayacaklarını dile getirdiğine değinen Özdağ, gazetecilerin Ağara hangi soruların yöneltildiğine ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:
     28 Şubatla ilgili ben kendisine Uğur Mumcunun ölümünden sonra Güldal Mumcuyla bir görüşmesinde bir tuğla çekersem altından çok şeyler çıkar ifadesini kullanıp kullanmadığını sordum. Ben bu ifadeyi kullanmadım. Güldal Mumcu benim sınıf arkadaşımdır, hiçbir zaman ben bu olayların altından bir tuğla çekersek bütün duvar yıkılır ve altında çok kişi kalır ifadesini kullanmadım dedi ve bu konuyu birkaç defa tekzip etmeme rağmen hala bu konuyla suçlanıyorum ifadesini kullandı.
    
     -Turgut Özala suikast girişimi-
    
     Özdağ, Mehmet Ağara, kendisinin ayrıca 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın kardeşi Korkut Özalın, Turgut Özala düzenlenen suikast girişimiyle ilgili bütün planları Mehmet Ağarın bildiği ve bunları sakladığı yönündeki iddialarını sorduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Ağar, Ben Özala çok büyük saygı duyuyorum. Türk siyasi hayatının çok önemli isimlerinden biriydi. Ben geldiğim bütün makamlara onun sayesinde geldim. Bildiğim bir şey olsaydı söylerdim. İstihbaratçı olarak önemli olayları aydınlatma iştiyakımız (arzumuz) vardır. Bunları aydınlatmak noktasında gereğini yapardım. Kartal Demirağ ile ilgili söyleyeceklerim; bir dış bağlantısının olduğunu sanmıyorum. Belki psikolojik olarak bu işi yapmış olabileceğini düşünüyorum diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER