TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması

TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması -MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel: Türkiyede yaşanılan süreci terör deyip basitleştirmeyi doğru bulmuyorum. Bu bir bölücü terör eylemidir


ESKİŞEHİR (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Türkiyede yaşanılan süreci terör deyip basitleştirmeyi doğru bulmadığını, bunu bir bölücü terör eylemi olarak gördüğünü söyledi.
     Demirel, Eskişehir Sanayi Odasının düzenlediği iftar sonrası bir gazetecinin, CHPnin Meclisin olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin ve son yaşanan terör saldırılarını nasıl değerlendirdiği sorusuna, Türkiyede şu anda yapılacak çok şey olduğunu ifade ederek, mecliste toplanıp bunu konuşmanın fayda vermeyeceğini savundu.
     CHPnin yanı sıra BDPnin de bu konuda talebinin olduğunu belirten Demirel, Dolayısıyla o insanlarla konuşulacak bir durum yok. Türkiyede yaşanılan süreci terör deyip basitleştirmeyi doğru bulmuyorum. Bu bir bölücü terör eylemidir. Ülkelerdeki terör eylemleri ayrıdır. Örneğin Amerikadaki 11 Eylülde olan saldırı bir terör eylemidir. Ama Türkiyedeki bölücü terördür. Bazı insanların hakkı olmayan taleplerinin olduğu bir aşamadır. O bakımdan bugün Mecliste oturma konuşma günü değildir. Hepimizin ilgili yerlerde bulunmamız, ilgili yerlerde konuşmamız, vatandaşa derdimizi anlatma günüdür diye konuştu.
     Demirel, Ramazan ayında artan terör olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada da, terörü insanlık suçu, cinayet olarak gördüğünü anlattı.
     Terörü insanlara zarar veren bir unsur olarak gördüğünü ifade eden Demirel, şunları kaydetti:
     Bu insanlar ne için yapıyorlar diye baktığımız zaman, hiç bir şey için yapmadıklarını anlıyorsunuz. Bazı insanlar vefat eder, Hakkın rahmetine kavuşur. Bazı insanlar şehadete erer, şehit olur. Bazıları da ölür. Bunlar ölecek tipler, onun için bunların ne dini ne kitabı olmaz. Bunlar kıblesiz insanlar. Parayı kim verirse onun düdüğünü çalar, onun menfaatine iş yaparlar.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER