Tavuk çiftlikleri atıklarının çevreyi kirlettiği iddiası

Tavuk çiftlikleri atıklarının çevreyi kirlettiği iddiası -İl Genel Meclisi Başkanı Terzi: -Denetimlerde ruhsatı olmayan çiftliklerle ölü çukuru olmayanların yanı sıra katı ve sıvı atıkları biriktirmesini yapmayanların olduğu


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Denetimlerde ruhsatı olmayan çiftliklerle ölü çukuru olmayanların yanı sıra katı ve sıvı atıkları biriktirmesini yapmayanların olduğu tespit edildi dedi.
     Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların tavuk çiftlikleriyle ilgili şikayetler üzerine komisyon kurarak ilçelerde inceleme yaptıklarını söyledi.
     Oluşturulan komisyonca, kentteki hayvan çiftliklerinin atıklarının derelere verildiği ve bazı çiftliklerin atıklarının da yağmur sularıyla içme suyu kuyularına karışma olasılığı olduğunun saptandığını ifade eden Terzi, şöyle konuştu:
     Bize gelen şikayetlerde tavuk çiftliklerinden çıkan gübrelerin gelişi güzel yerlere bırakıldığı bildirildi. Ayrıca atıkların dere kenarlarına, ormana bırakıldığı ve çevreyi kirlettiğiyle ilgili şikayetlerde geldi. Şikayetler üzerine bir komisyon kurduk. İlgili birimlerdeki arkadaşlarımız ilimizde bir araştırma yapıyorlar. Arkadaşlarımızın yaptıkları incelemelerde, çoğunlukla çiftliklerin ruhsatının olmadığını, gübrelerin gelişi güzel bırakıldığını ve çevreyi kirlettiğini tespit etti. Denetimlerde ruhsatı olmayan çiftliklerle ölü çukuru olmayanların yanı sıra katı ve sıvı atıkları biriktirmesini yapmayanların olduğu tespit edildi. Eksikliklerin giderilmesi için süre çiftliklere süre verdik. Bu süre zarfında yerine getirmezlerse çiftlikler hakkında cezai işlem uygulayacağız. Şu ana kadar komisyonumuz Merkez, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde çalışma yaptı. Diğer ilçelerde de araştırmalar yapılacak. Bundan sonra vatandaşlarımız çiftliklerden rahatsızım derse ruhsat vermeyeceğiz.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tavuk çiftlikleri atıklarının çevreyi kirlettiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER