Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Otogargara oyunu sahnelenecek


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediyesi Tiyatro Topluluğunca 28 Aralıkta Otogargara adlı oyun sahnelenecek.
     Belediye Başkan Vekili Mustafa Ekiz, yaptığı yazılı açıklamada, Yılmaz Erdoğanın yazdığı Otogargara oyununun, Tavşanlı Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından 28 Aralıkta saat 19.30dan itibaren Belediye Kültür Sarayında sanatseverlere sunulacağını bildirdi.
     Topluluğun çalışmalarına 2009 yılından bu yana devam ettiğini, iki yıldır da Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklendiğini belirten Ekiz, Yavaş yavaş ilçe grubu özelliğinden sıyrılmaya başlayan topluluğumuz, şimdiden komşu ilçe ve illerden teklif almaya başladı. Ekibimizin 28 Aralıkta sahneleyeceği oyuna tüm halkımız davetlidir ifadelerini kullandı.
    
     -Suriyeli mağdurlar için yardım kampanyası
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tavşanlı ilçesinde, Suriyedeki iç karışıklık mağdurları için yardım kampanyası başlatıldı.
     Kaymakam Numan Hatipoğlu, Kaymakamlıkta, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Tavşanlıda organize edilen tüm yardım kampanyalara katılımın yüksek olduğunu bildirdi.
     Suriyeli mağdurlar için hazırlanan kampanyada da halkın ve kuruluşların gerekli desteği vereceğine inandıklarını ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu:
     Suriye trajedisini yaşayan, ülkemize sığınmış veya sınırlarda yaşayan insanlara yardım noktasında Tavşanlının hamiyetperver halkını bir kez daha harekete geçirdik. Bu noktada çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldik. Önümüzdeki süreçte Suriye trajedisi dolayısıyla mağdur olanlara yine bir yardım eli uzanacak. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Suriyede yaşanan kaosun bitmesini dilerim.
    
     -Hazreti Mevlanayı anma etkinliği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tavşanlı Belediyesi tarafından Hazreti Mevlananın vuslatının 739uncu yıl dönümü anısına etkinlik yapıldı.
     Belediye Kültür Sarayında, Samsundan gelen Tiyatro Temaşa grubunun hazırladığı Vuslat oyunu sahnelenerek, Kardelen Sema Grubu tarafından gösteri sunuldu.
     Etkinlik, tasavvuf musikisi sanatçısı Hidayet Canın konseriyle sona erdi.
     Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, gönüllere hitap etmeyle aşılamayacak kapının olmadığını gösteren, tüm dünyanın gönlünü fetheden Hazreti Mevlanayı anmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.
     Tavşanlı halkının bu tür programlara karşı olan hassasiyetlerini bildiklerini ve benzer organizasyonların devam edeceğini belirten Atabay, konuk sanatçılara günün anısına çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER