Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma

Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma tesisi -AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: İlgili firmanın müracaatında birçok eksikliğin olduğu tespit edilmiştir


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı ilçesinde kurulması planlanan katı atık yakma tesisiyle ilgili Ankarada düzenlenen toplantıda, tesisle ilgili firma tarafından sunulan başvuruda birçok eksiklik bulunduğu gerekçesiyle şimdilik müracaatın kabul edilmediğini bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından Tavşanlı ilçesine bağlı Çobanköyde katı atık yakma tesisi kurulmasının planlandığını hatırlattı.
     Tesisin işletme izin başvurusunun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünce değerlendirildiğini belirten Kavuncu, şunları kaydetti:
     İlgili firmanın müracaatı üzerine izin sürecini değerlendirecek komisyon üyelerinin 16 Ekimde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında toplanması kararlaştırılmıştı. Teknik bir heyetin teknik konular ve firmanın taahhütlerinin konuşulacağı bu toplantıya usulde olmamasına rağmen Genel Müdürümüz ile görüşerek, bölge halkımızın endişelerini ve düşüncelerini ifade etmek üzere Tavşanlıdan sivil bir heyetin bu toplantıya katılmasını sağladık. Çobanköy Muhtarı Yaşar Özer, Devekayası Muhtarı Turan Turgut ve Çobanköyden öğretmenimiz Mehmet Onuk, toplantıya katıldı. Heyetimiz toplantıda söz alarak, hazırladıkları raporu komisyon üyelerine sundu, endişelerimizi dile getirdi ve konuyu uzmanlarıyla ayrıntılı olarak tartışma imkanı buldu. Yerelden Tavşanlı Belediye Başkanımız ve Kütahyadan İl Komisyonu heyetinin doğal üyelerinden oluşan bazı İl Müdürlüğümüzün temsilcileri de toplantıya katılarak, değerlendirme sürecinde kurumlarının görüşlerini dile getirdi. Toplantıda ayrıca söz alan diğer kurum temsilcilerinin görüşleri de alınmış ve ilgili firmanın müracaatında birçok eksikliğin olduğu tespit edilmiştir. İlgili firmaya eksikliklerini gidererek yeniden başvurması halinde komisyon üyelerinin tekrar toplantıya çağrılarak konunun tekrar değerlendirilebileceği bildirilmiştir.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER