Tatilcilerin iftar ve deniz keyfi

Tatilcilerin iftar ve deniz keyfi -Akyakada yaz sezonunu çadır kamplarda geçiren tatilciler iftarlarını konakladıkları karavan ve çadırlarda yapıyor -Oruç nedeniyle gündüz denize giremeyen bazı tatilciler de iftardan sonra deni


MUĞLA (A.A) - Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde yaz sezonunu çadır kamplarda geçiren tatilciler iftarlarını konakladıkları karavan ve çadırlarda yapıyor.
     Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle birlikte tatilini Akyakadaki kamp alanında geçiren tatilciler, iftarlarını karavan ve çadırlarda yaparken, oruçlu oldukları için gündüz giremedikleri denize ise iftardan sonra giriyorlar.
     Tatili kamp alanındaki çadırında geçiren Nafiz Kılıç, AA muhabirine, 28 yıldır Akyakadaki kamp alanına tatil için geldiğini belirterek, yazı ailesiyle birlikte burada geçirdiğini söyledi.
     Bu yıl da Ramazan ayının yazın mevsiminin ortasına denk geldiğini anımsatan Kılıç, Biz hem tatilimize devam ediyoruz, hem de orucumuzu tutuyoruz. Doğanın içinde iftar yapmak çok güzel bir duygu dedi.
     Kılıç, günün büyük bir bölümünde dışarıda olduğu için zamanın çabuk geçtiğini, bu şekilde oruç tutmanın ise zor olmadığını dile getirdi.
     Kılıçın eşi Gülten Kılış ise kamp alanının serin olduğundan eve gitmeyi tercih etmediklerini, doğayla baş başa tatil havasında Ramazan geçirdiklerini kaydetti.
    
     -İftardan sonra deniz keyfi-
    
     Gündüz oruçlu oldukları için denize giremeyen kimi vatandaşlar iftardan sonra Akyaka sahilinde denizin keyfini çıkarıyor. Havanın karanlık olmasına aldırmadan Egenin serin sularında yüzen vatandaşlar daha sonra kumsalda yakınlarıyla sohbet ediyor.
     İftarın ardından sahilde denize giren Ayhan Çakar Gündüz oruçlu olduğumuz için denize giremiyoruz. Bu nedenle iftarı yapar yapmaz denize geliyoruz. Akşamları deniz daha sakin ve serin oluyor dedi.
     Çocuğuyla birlikte denize giren Metin Topbaş da yaz sezonunda her hafta sonu denize girdiklerini, oruç nedeniyle gündüz giremedikleri denize iftardan sonra girdiklerini ifade etti.
     Topbaş, Ramazanın yaz aylarına geldiğini hatırlatarak, Ailemle birlikte denize akşam giriyorum. Akşam denize girmek farklı bir duygu. Hem sahil daha sakin oluyor hem de güneşin kavurucu etkisi olmuyor diye konuştu.
     Öte yandan, bazı balıkçıların da teknelerinde iftar yaptıkları gözlendi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Tatilcilerin iftar ve deniz keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER