Taşucunda 2. Olta Balıkçılığı Yarışması

Taşucunda 2. Olta Balıkçılığı Yarışması


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde, Çevre Festivali etkinlikleri kapsamında, 2. Olta Balıkçılığı Yarışması düzenlendi.
     Taşucu Belediyesi tarafından organize edilen yarışmaya 25 kişi katılırken, yarışma sonunda dereceye girenler, balık ve çeşitli hediyelerle ile ödüllendirildi.
     Taşucunun tanıtımını yapmak için yarışmayı düzenleyen Taşucu Belediyesi, yarışmada birinci gelen Ahmet Taşa 5 kilo, ikinci olan Mehmet Uyara 3 kilo ve üçüncü gelen Mehmet Çalışkana 2 kilo çupra balık ödülü verdi. Yarışmacılara ayrıca belediyenin hazırlamış olduğu çeşitli hediyeler sunuldu.
     Olta Balıkçılığı yarışmasının mansiyon ödülünü ise 10 yaşındaki Ali Eren Belen aldı. Küçük yarışmacı da 1 kilo çupra balık ve katılım belgesi ile ödüllendirildi.
     Güvercin adası yanında yaklaşık 3 saat rastgele diyerek oltalarını denize atan yarışmacılar, çok az miktarda yenilebilir balık avladılar. Yarışmanın ardından, sıcak havanın da etkisiyle yarışmacılar denize atlayarak serinlediler.
     Olta Balıkçılığı yarışmasının her yıl geleneksel olarak yapıldığını anlatan Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş da, bu organizasyonun ülke boyutuna yayılması ve katılımcı sayısını artırılması için yıllardır çalışma içerisinde olduklarını belirtti.
     Açıkbaş, Gerçekleştirilen bu organizasyonu geleneksel hale getirerek ülke çapına yaymayı hedefliyoruz. Böylelikle balık tutma olayını daha da sevdirmeye çalışacağız. Ülkemiz her konuda zengin bir ülke ama bazı konularda hak ettiği yerde değil. Bu tür organizasyonlarla beldemizi ve Taşucumuzun zenginliklerini daha da duyurmaya çalışacağız dedi.
     Alternatif turizmin merkezinin Taşucu olacağını dile getiren Yaşar Açıkbaş, şunları kaydetti:
     Bu organizasyonda önemli olan alternatif turizm hizmetlerinden biri olan olta balıkçılığını gündeme getirmektir. Yöremizde günü birlik yat turları ve tekneler ile hemen her gün olta balıkçılığı turları yapılıyor. Bu şekilde insanların ruhen ve bedenen dinlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Taşucu beldesi bunun için ideal bölgedir. Nemden uzak, insanları sıcak, deniz ve ormanın birleştiği bir alanda gölleriyle, koylarıyla, adalarıyla alternatif turizme su altı sporları, dalış turizmi, uçurtma sörfü ve olta balıkçılığı ile hizmet sağlıyoruz. Bu güzel beldeye herkesi bekliyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Taşucunda 2. Olta Balıkçılığı Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER