Taşova Halk Kütüphanesi modernleşiyor

Taşova Halk Kütüphanesi modernleşiyor


AMASYA (A.A) - Taşova Halk Kütüphanesi şefi Mine Sayan yaptıkları düzenlemelerle halk kütüphanesinin daha modern hale getirildiğini söyledi.
     Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kitaplarla okul öncesi dönemlerinde tanışmaya başladıklarını, ilköğretim döneminin ise okuma becerilerini ve okuma alışkanlığını kazanmalarının en yüksek olduğu yaş aralığını teşkil ettiğine işaret etti.
     Öğrencilerin okuma becerilerini geliştirmek yoluyla düşünen, anlayan, eleştiren, tartışan, ön bilgileriyle okudukları arasında ilişkiler kuran ve yeni anlamlara ulaşan okuyucular olmalarının amaçlandığını ifade eden Sayan, Kütüphane olarak amacımız görselliği de kullanarak kullanıcı sayısını artırmaktır. Bu kapsamda yapılan kitap tanıtım stantları faaliyeti sonucunda öğrencilerimizin ilgisinin arttığı gözlemlenmiştir. Kullanıcılarımızın daha rahat ve güvenli bir ortamda zaman geçirmeleri için gerekli düzenleme çalışmaları yapılmış, yeni malzemeler alınmıştır. Bakanlığımızdan gelen yayınlar okuyucu hizmetine sunulmuş olmakla birlikte kütüphanemiz daha modern hale getirilmiş olup yeni yayınlar da talep edilmiştir dedi.
     Sayan, kütüphanede, tüm okuyucuların internet erişim merkezimizden yararlanabildiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşova Halk Kütüphanesi modernleşiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER