Taşköprü TSOnun projesi onaylandı

Taşköprü TSOnun projesi onaylandı


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) Engelli Genç Bireylerin Okul Yaşamından İş ve Yetişkinlik Sürecine Geçiş Sürecinin Desteklenmesi projesi Ulusal Ajans tarafından onaylandı.
     Taşköprü TSO Genel Başkanı Murat Balcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mamak Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Özkent Akbilek İş Okulu ile birlikte engelliler yararına hazırladıkları projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini söyledi.
     Balcıoğlu, iki yıl sürecek projeyi, yurt dışı proje ortakları Maltadan Caritas Malta Epilepsy Association ve Romanyadan Universitatea din Petrosani ile birlikte yürüteceklerini aktardı.
     Proje kapsamında Romanya ve Maltaya geziler düzenleyerek, buralarda engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaların yerinde görüleceğini belirten Balcıoğlu Okul hayatında gençleri iş ortamına kazandırmada ne tür aktiviteler yapıldığı ve çalışma yerleri hakkında fikir sahibi olunacak. Ayrıca okullarda engelli öğrencilerin nelere ihtiyaçları var, öğrencilere ve velilere sorarak ortaya çıkan bilgiler Taşköprüde uygulamaya konulacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Taşköprü TSOnun projesi onaylandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER