Taş ocağıydı kent ormanı olacak

Taş ocağıydı kent ormanı olacak


İZMİR (A.A) - Moloz dökümüne kapanan Gaziemir Evka-7 mevkiindeki 24 dönümlük taş ocağını dolduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de üzerinde yeni bir kent ormanı kuruyor.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, moloz ve inşaat atıklarının çevreye zarar vermeden depolandığı Gaziemir Evka-7 moloz döküm sahasında kent ormanı oluşturacak. İZBETON tarafından 2010 yılından bu yana işletilen ve geçtiğimiz yıl kapasitesini doldurarak moloz dökümüne kapanan 24 dönümlük taş ocağının üzerine 1550 fıstıkçamı ve servi ağacı dikilecek. Ağaçlandırma çalışmaları, Pazar günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun katılacağı bir törenle başlayacak. Alan, ağaçlandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne iade edilecek.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirin genişleyen sınırlarına ve artan nüfusuna paralel olarak 2009 yılında Buca Kırıklar Köyünde 455 bin metreküp, Bornova Gökdere Köyünde 2 milyon 481 bin metreküp, Yelki mevkiinde 1 milyon 156 bin metreküp ve 2010 yılında Gaziemir Evka-7de 575 bin 868 metreküp kapasiteli 4 sahayı Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Depolama Tesisi olarak kente kazandırmıştı.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Taş ocağıydı kent ormanı olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER