Tarsusta Kutlu Doğum Haftası

Tarsusta Kutlu Doğum Haftası


MERSİN (A.A) - Kutlu Doğum Haftası, Tarsus Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.
     Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Evgin, Tarsus Spor Salonunda, "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konulu konferansta yaptığı konuşmada, İslam Peygamberinin onur elçisi olduğunu söyledi.
     Onurun, Allah tarafından insanlığa lütfedilen büyük bir nimet olduğunu belirten Evgin, "İnancımıza göre insan, bedeni ve ruhuyla onurlu bir varlıktır. Onurlu insanın gönlünde herkese yer vardır. O, yaradılanı yaradandan dolayı sever ve sevgisine karşılık beklemez. Hz. Muhammed onur elçisiydi. Kuran-ı Kerim onurlu kitaptır, insan onurunu yükselten kitaptır. Bu nedenle Kuran-ı Kerimde insan en güzel şekilde yaratılmıştır. Peygamber efendimiz Kuran-ı Kerimi öğretirken kimsenin onurunu, kalbini kırmıyordu. Şerefini rencide etmiyordu. Herkesin sorunuyla yakından ilgileniyordu. 23 yıllık Peygamberliği süresince kimseye kötü davranmadı, kimseyi incitmedi diye konuştu.
     Etkinlik, Fasta düzenlenen Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında dünya birincisi olan Kadıköy Osman Ağa Camisi imam hatibi Yaşar Çuhadarın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
     Etkinliğe Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bahşiş belde Belediye Başkanı Mustafa Sarı, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Müftü Abdulkerim Akbaba, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER