Tarsusta düşen eğitim uçağı

Tarsusta düşen eğitim uçağı -Kazada ölen pilotun cenazesi Ankaraya gönderildi, yaralanan öğrenci pilot adayının tedavisi sürüyor -Kazada yaşamını yitiren Murat Canın, daha önce savaş uçağı pilotluğu yaptığı öğrenildi (Fot


MERSİN (A.A) - Mersinin Tarsus ilçesinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucu ölen pilotun cenazesi Ankaraya gönderildi. Yaralanan öğrenci pilot adayı Seyit Topalın tedavisi ise sürüyor.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adana Şakirpaşa Havaalanından kalktıktan bir süre sonra Tarsus ilçesine bağlı Camilimanda ile Çamtepe köyü yakınlarında bir narenciye bahçesine düşen Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesine ait Cessna tipi eğitim uçağında yaşamını yitiren eğitmen pilot Murat Canın cenazesine, Adana Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı.
     Murat Canın cenazesini almaya gelen Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi eğitmen pilotlarından Alişan Koçkaya, kazaya ilgili incelemenin sürdüğünü söyledi.
     Kazadan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Koçkaya, Evli ve iki çocuk babası olan Murat Koç, Türk Hava Kuvvetlerinden 2011 yılının Ağustos ayında yarbay rütbesiyle emekli olmuştu. Bizde ise 1,5 yıldır eğitmen pilot olarak görev yapıyordu. 26 yıl savaş uçağı pilotluğu yapan Murat Koç, ekipte bulunan diğer arkadaşlarımızla kış mevsimi nedeniyle Adanada görev yapıyordu. Cenazesi, Ankarada toprağa verilecek. Kazadan yaralı olarak kurtulan Seyit Topal ise bizde 2 yıldır eğitim görüyordu dedi.
     Adli Tıp Kurumuna gelen Türk Hava Kurumu Uçuş Eğitim Okul Müdürü Elif Ünalın da, yaşamını yitiren ve üzerinde ismi yazan Murat Koçun pilot montunu giydiği gözlendi.
     Murat Koçun cenazesi, yapılan işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere Ankaraya götürüldü.
     Kazadan yaralı olarak kurtulan öğrenci pilot adayı Seyit Topalın (29) tedavisi ise Tarsus Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde devam ediyor.
     Göğüs Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Osman Koçyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayati tehlikeyi atlatan Topalın acil servisteki ilk müdahaleden sonra yoğun bakımda gözlem altında alındığını bildirdi.
     Bazı pilot ve pilot adayı öğrenciler de hastaneye gelerek Topalın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Ali Güreli - Ahmet Can Erdoğan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tarsusta düşen eğitim uçağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER