Tarsusta Meme Kanseri konulu eğitim semineri

Tarsusta Meme Kanseri konulu eğitim semineri


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Atıl Aktaş, meme kanserinin ihmale gelmediğini, erken teşhisin ise hayat kurtardığını söyledi.
     Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Tarsusta Kent Meclisi Kadın Komisyonu ve Rotary Kulübü tarafından, Meme Kanserinde, Erken Teşhis Hayat Kurtarır konulu eğitim semineri verildi.
     Aktaş, Asutay İş Merkezi Güner Baykal Salonunda düzenlenen seminerde, tüm kadınları meme kanserine karşı uyararak, meme kanserinin, akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer aldığını ve ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
     Genetik yatkınlık oluşturan gen mutasyonunun meme kanseri riskini arttırdığına dikkati çeken Aktaş, Meme kanserine hangi etkenlerin neden olduğunun kesin olarak bilinmemekle birlikte, günümüze kadar yapılan çalışmalarda, yüksek olasılık gösteren bazı faktörler belirlenmiştir. Bazı kadınlarda genetik yatkınlık oluşturan gen mutasyonlarının meme kanseri riskini artırıyor diye konuştu.
     Göğüs ağrısı yada göğsünde kitle meydana gelen kadınların mutlaka bir doktora görünmeleri gerektiğini söyleyen Aktaş, Meme kanseri ihmale gelmez. Erken teşhis hayat kurtarır dedi.
     Rotary Kulübü Başkanı Figen Karail ise tüm kadınları meme kanserine karşı duyarlı olmaya çağırdı.
     Karail, kulüp olarak başta sağlık ve eğitim olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda toplum yararına hizmet vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Basir Gülüm
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Tarsusta Meme Kanseri konulu eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER