Tariş Saruhanlı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı

Tariş Saruhanlı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Belek: Üzüme kilo başı 3 lira avans veren Tarişin bu rakamdan daha yüksek bir fiyat açıklamasını talep ve temenni ediyoruz


MANİSA (A.A) - Tariş Saruhanlı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nevzat Belek, Üzüme kilo başı 3 lira avans veren Tarişin bu rakamdan daha yüksek bir fiyat açıklamasını talep ve temenni ediyoruz dedi.
     Belek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Bölgesindeki 14 üzüm tarım satış kooperatifinin Tarişten 3 aydan bu yana fiyat açıklaması beklediğini bildirdi.
     Tarişin kuruma üzüm satan ortaklarına kilogram başına 3 lira avans verdiğini ifade eden Belek, fiyat açıklanmadığı için hala hesap kesimi yapılamadığını, bu durumun üreticileri mağdur ettiğini savundu.
     Tarişin üzüm fiyatını geçen yıl eylül ayında açıkladığını anımsatan Belek, bu sene üzümün üretildiği yılın tamamlanıp yeni yıldan 45 gün geçmesine rağmen fiyatın hala belirsiz olduğunu dile getirdi.
     Kuru üzüm fiyatının muallakta olmasından dolayı kurum olarak kendilerinin de ortaklardan borçlarını tahsil edemediklerini ifade eden Belek, şöyle dedi:
     Üretici ve kooperatifler mağdur olduktan sonra idarecilerin orada ne işi var. Tarişten çok acil fiyat açıklaması bekliyoruz. Üzüme kilogram başına 3 lira avans veren Tarişin bu rakamdan daha yüksek bir fiyat açıklamasını talep ve temenni ediyoruz. Üretici yeterince mağdur oldu. Tarişten üreticiye bu mağduriyeti unutturacak bir atılım göstermesini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Tariş Saruhanlı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER