Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme faaliyetleri

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme faaliyetleri


ÇORUM (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğünün faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.
     TKDK Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, kurum faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 9. başvuru çağrı döneminde çeşitli sektörlerden toplam 66 projenin teslim alındığını, bu projelerin toplam yatırım tutarının yaklaşık 18 milyon TL, toplam destek talebinin de yaklaşık 10 milyon TL olduğunu belirtti.
     Bu projelerden 57sinin çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik olduğunu ifade eden Kurşun, geriye kalan projelerden 7sinin et üreten işletmelere yatırım, 2sinin ise süt üreten işletmelere yatırımı kapsadığını vurguladı.
     Bu yatırım projelerinin 7sini tüzel kişilik müracaatları, 59unu ise gerçek kişi müracaatlarının oluşturduğunu belirten Kurşun, IPARD programının uygulandığı 42 il arasında Çorum, proje sayısında 6. sırada olup yer almaktadır. İlimizden önümüzdeki proje çağrı döneminde daha fazla sayıda ve nitelikli projeler beklenmektedir dedi.
     TKDK merkezince her il koordinatörlüğü için bir destekleme ödemesi hedefinin belirlendiğinin de altını çizen kurşun, şunları kaydetti:
     İl koordinatörlüğümüzün 2013 yılı destekleme ödeme hedefi 4.5 milyon Avro olarak belirlenmiştir. AB kaynaklı fonların kayıpsız olarak kullanılabilmesi amacı ile belirlenen hedef kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 milyon lira destekleme ödemesi yapılmış olup 2, 3 ve 8. başvuru çağrı dönemlerinde teslim alınarak incelenmesine ve yatırım faaliyetlerine devam edilen 12 projenin yaklaşık 13 milyon TL olan destek talebinin de 2013 yılı içerisinde ödenmesi öngörülmektedir. Bütün bu ödemelerin yanında 9. başvuru çağrı döneminde alınan 66 projede talep edilen destek tutarı olan yaklaşık 10 milyon TLnin de 2013 yılı içerisinde ödemesinin yapılması öngörülmektedir. Yapılan ve yapılması planlanan tüm ödemeler dahil edildiğinde 2013 sonuna kadar yaklaşık 25 milyon TL destekleme ödemesinin yapılması planlanmaktadır. Destek tutarımız yaklaşık 11 milyon Avro olmaktadır. Bu da kurum merkezimizin il koordinatörlüğümüz için belirlemiş olduğu rakamın yaklaşık iki katına ulaşacağımız anlamına gelmektedir.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER