Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü tanıtıldı


KARAMAN (A.A) - Karamanda 20 il ile birlikte yeni yapılanan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörlüğü, tanıtıldı.
     Karamanda yeni yapılanan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, Avrupa Birliği ve Türkiye eş finansmanı ile sağlanan kaynakların, kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Gıda Tarım Bakancılık bünyesinde böyle bir kurumun kurulduğu söyledi.
     Kurum olarak tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve AB standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımların destekleneceğini ifade eden Çetin, şunları kaydetti:
     Bu kapsamında süt ve et üreten tarımsal işletmeler, balıkçılık ürünlerinin işlenmesi, meyve ve sebzelerin işlenmesi, pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi, kırsal turizmin gelişiminin gerek tüzel gerekse gerçek kişiler tarafından İl Koordinatörlüğüne başvurular sunulabilecek. Yatırımlar 500 bin ile 3 milyon avro aralığında olabilecek. Başvuru sahipleri yatırımların yüzde 65ine kadar hibe alınabilecek. Sağlanan hibe tutarlarının yüzde 75i AB bütçesinden kalan kısmı Türkiyeden sağlanacaktır. Kasada para var, yeter ki bu paradan istifade edelim, projeler üretelim.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak çok yakında çağrı yapacaklarını sözlerine ekleyen Çetin, Bir çağrı döneminde bir yatırımcı sadece bir başvuru yapma hakkına sahiptir. Ancak başvuru sahibi IPARD programı kapsamında konu başlıkları kapsamında 4 kez hibe alabilir. Bizim Karaman bölgesi olarak potansiyelimiz var. Eksiğimiz ülke standartlarında tesisleşememek. Bizler örneğin canlı hayvan için hibe desteği vermiyoruz. Hayvancılığın yetiştirilmesinde alt yapı fiziki ve teknolojik donanımlarla tesisleşme adına destekler veriyoruz. Teknoloji alanında kırsala yayılmayı hedefliyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak balık vermiyoruz, aslında balık tutmasını öğretiyoruz diye konuştu.
     Vali Murat Koca da kurumun Karamanda 1 yıldır bulunmasına rağmen çok fazla tanınmadığına dikkat çekerek, Bu tanıtım toplantısı ile faaliyetlerin ve proje çağrıları ile eğitim faaliyetleri bu yıl daha da ivme kazanacağını düşünüyorum. Destekleme Kurumu Karamanımıza hayırlı uğurlu olsun. Tüm üreticilerimizi ve çiftçilerimizi destekleme kurumunun kapısını aşındırmaya davet ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER