Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Atav:

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Atav: -Çiftçilerimiz herhangi bir mali külfete katlanmadan sigorta yaptırarak tehlikelerden korunabilir


SAMSUN (A.A) - Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mesut Atav, Çiftçilerimiz herhangi bir mali külfete katlanmadan sigorta yaptırarak tehlikelerden korunabilir dedi.
     Atav AA muhabirine yaptığı açıklamada, TARSİMin devlet destekli sigorta olduğunu söyledi.
     Sigortası olmayan çiftçilerin doğal afetlerden etkilendiği halde ertelemelerden yararlanamadığını belirten Atav, şunları kaydetti:
     Çiftçilerimiz herhangi bir mali külfete katlanmadan sigorta yaptırarak tehlikelerden korunabilir. Sigortasız tarım çılgınlıktır. Özellikle fındık üreticileri sigorta yaptırmalıdır. TARSİM Fındık Sigortasında son gün 5 Marttır. Üretici, ürünüyle ilgili bir riskle karşılaştığında bir yıllık emeğini kaybediyor. Böyle bir riskle karşılaşan çiftçi bu sıkıntısını ancak 4 yılda düzeltebiliyor. Her 4 yılda da buna benzer bir olumsuzluk mutlaka oluyor. Dolayısıyla çiftçimiz bir türlü belini doğrultamıyor. Hemen hemen hiçbir maliyeti olmayan tarım sigortasını yaptırmamak gerçekten çılgınlık, hiçbir çiftçimiz bir yıllık emeğini tehlikeye atmamalı
     Sigorta yaptıran üreticilerin aynı zamanda hazine destekli indirimli kredilerden de yararlandığını ifade eden Atav, şöyle devam etti:
     Sigorta bedeli neredeyse bedavaya geliyor. Üreticilerimizin yapmaları gereken tek şey 2013 Çiftçi Kayıt Sistemindeki kayıtlarını yenileyip en yakın Tarım Kredi Kooperatifine müracaat ederek tarım sigortalarını yaptırmalıdır. Çiftçilerimizin üretim döneminde nakdi sıkıntı çektiğini bildiğimizden, TARSİM Bitkisel Ürün Sigortası yaptıranların ödemesi gereken poliçe bedelini de, Tarım Kredi Kooperatifi ortağı olan çiftçilerimizden almayıp, söz konusu bedeli faizsiz olarak hasat zamanına kadar ötelemekteyiz.
     Atav, bir dekar fındık için yaklaşık 246 lira tutan sigorta bedelinin 150 lirasını devlet tarafından karşılandığını, çiftçinin sadece 96 lirayı hasat zamanında ödediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Atav: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER