Tarım danışmanlarına meslek içi eğitim semineri

Tarım danışmanlarına meslek içi eğitim semineri


MARDİN (A.A) - Mardinde tarım danışmanlarına yönelik meslek içi eğitim semineri düzenlendi.
     Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, yaptığı açıklamada, seminerin 3 gün sürdüğünü kaydetti.
     Kentte 4 yıl aradan sonra 31 kişiye kamu bilirkişi eğitimi verildiğini aktaran Dündar, Tarım danışmanlarına yönelik hizmet içi eğitimine ise 30 kişi katıldı. Bu eğitimlere devam edeceğiz. İlimizin tarım potansiyeli düşünüldüğünde, bu eğitimlerin meslektaşlarımızın saha çalışmalarına büyük katkı sunacağına inanıyoruz dedi.
     Semineri veren Yrd. Doç. Dr. Necat İzgi de içerisinde organik tarım ve hayvancılığın yapıldığı, teknolojiden uzak doğal bir yaşam alanının olduğu, standartlara uygun tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği, bitkilerin standartlarının tespit edildiği, kullanma talimatlarının saptandığı bir merkez kurulacağını belirtti.
     İzgi, Ülke kalkınmasına katkı sağlayacak, çeşitli terapilerin uygulandığı, yabancı ülkelerin ilgileneceği sağlık merkezi kurulacak. Köye gelenlerin ürünlerini bahçeden topladığı, kısaca yüzde 100 doğallık ve sağlık atmosferini barındıran yaşam ortamı olacak olan bu köy, Mardin tarımına bir vizyon katacaktır. Umarım tarım danışmanlarımız bu eğitimden bekledikleri faydaları gözlemlemişlerdir diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Tarım danışmanlarına meslek içi eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER