Tarihsel geçmişi olan ülkelerin buluşma noktası:

Tarihsel geçmişi olan ülkelerin buluşma noktası: Gelibolu -Gelibolu Belediyesi, 2015 hazırlıkları kapsamında Barış Parkı yapmayı planlıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Belediyesi, Çanakkale Savaşlarına katılan birçok ülkenin geçmişinin bulunduğu ilçede, 2015 yılı hazırlıkları kapsamında Barış Parkı yapmayı planlıyor.
     Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ilçenin, savaşa katılan ülkeler adına bir buluşma noktası olduğunu belirterek, burada geçmişi bulunan tüm ülkelerin, bir şekilde ilçeye gelmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     Ülkelerin, tarihsel geçmişlerini yaşatmak adına anıt yapma taleplerine olumlu bakacaklarını ifade eden Özacar, 1. Dünya Savaşını birçok ülkenin kendisini bulma dönümü diye adlandırabiliriz. Özellikle Avustralyalı dostlarımıza Siz buraya geldikten sonra ulusal bilinciniz gelişti diyoruz ve onlarda bunu yadırgamıyorlar dedi.
     Özacar, şöyle konuştu:
     Gelibolu, dünyadaki bir çok milletin ortak geçmişini ve ortak köklerini sembolize ediyor. Avustralya ve Yeni Zelandalılar her yıl buraya geliyor ve Abidelerdeki anıtları ziyaret ediyor. Belediye olarak sahil düzenleme projemiz var. Proje kapsamda bütün ülkelerin ortak olabileceği Barış Parkı ve Barış Evi düzenleme çalışması yapmayı planlıyoruz.
     Barış Evi için Türk Telekomdan, eski binasını bize kiralamasını talep ettik, şu ana kadar bir cevap alamadık. Projede Avustralya ve Yeni Zelandanın dışında savaşa katılan diğer ülkelerde var. Bu kadar kanlı savaşın yapıldığını yerden bir Barış Abidesi, Barış Parkı olsun istiyoruz. Dünyada barışın büyük özlem olduğu bir dönemde, kentim ve yönetimimiz adına üzerimize düşen sorumluluğu her zaman yerine getirmeye hazırız. Umuyorum 2015 yılına yetişir ve Barış Parkını, Barış Evini sahil boyunda hayata geçiririz.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Tarihsel geçmişi olan ülkelerin buluşma noktası: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER