Tarihi kervansaray düğün salonu oldu

Tarihi kervansaray düğün salonu oldu -Kayserinin İncesu ilçesinde Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından 1660da yaptırılan kervansaray, düğün salonu olarak hizmet veriyor


KAYSERİ (A.A) - Ufuk Kocaeren - Yemliha Kurt - Kayserinin İncesu ilçesinde Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından 1660 yılında yaptırılan kervansaray, düğün salonu olarak hizmet veriyor.
     İpekyolu üzerinde bulunan ve tarihte ticaret kervanlarının önemli uğrak yerleri arasında yer alan kervansaray, çetelerin saldırılarına maruz kalan bu kervanların güvenliği için Osmanlı Padişahı 4. Mehmedin emriyle dönemin Sadrazamı Kara Mustafa Paşa tarafından 1660 yılında inşa edildi.
     Şair Faruk Nafiz Çamlıbelin Han Duvarları şiirine de ilham kaynağı olan kervansaray, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 milyon liraya restore ettirilerek, özel sektöre kiralandı.
     Kervansarayı kiralayan firma, tarihi mekanı başta düğün olmak üzere çeşitli organizasyonlar için kullandırıyor.
     Giriş kapısı yanlarına, Kara Mustafa Paşa ve sırtında sepetle yöreye özgü üzümlerden taşıyan kadın heykeli ile savaş topu bulunan kervansarayın avlusu, çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.
     Revakları ve kapalı alanları restoran ve kafeterya olarak da hizmet veren kervansaray, düğünlerini sıra dışı bir mekanda yapmak isteyen çiftlere farklı alternatif sunuyor.
    
     -Mimar çift, düğün için tarihi mekanı seçti-
    
     Anavatan Partisi 20. dönem Kayseri Milletvekili İbrahim Yılmazın kızı Esra Yılmaz ile Çağlayan Coşkun da düğün için tarihi kervansarayı seçti.
     Mimar olan çiftten Gelin Esra Yılmaz, AA muhabirine, Tarihi yapısı çok güzel. Benim de etkilendiğim nokta oydu. Kervansarayı internette gördüğümde çok beğenmiştim. Çünkü tarihi yapısı etkilemişti. Buraya geldiğinizde her şeyi hissediyorsunuz dedi.
     Damat Çağlayan Coşkun da düğünlerini tarihi bir mekanda yapacak olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
     Eski milletvekili İbrahim Yılmaz, tarihi yapıda kır düğünü havasında etkinlik düzenlenmesinin farklı bir duygu yaşattığını belirterek, Osmanlı döneminden kalan bu tür yapıların kullanılır hale gelmesi, milletin hizmetine sunulması kadar güzel bir şey yok. İnsanlar çok mutlu ve tarih kokan yapı içerisinde böyle bir düğün yapmak ve mutlulukları paylaşmak kadar da güzel bir şey yok. İnşallah iyi olur, devam eder diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Tarihi kervansaray düğün salonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER