Talha Uğurluel, Tarsusta Çanakkale Zaferini anlattı

Talha Uğurluel, Tarsusta Çanakkale Zaferini anlattı


MERSİN (A.A) - Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında Tarsus Eğitimciler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TEDER) tarafından yürütülen Hayata Işık Tut projesi kapsamında, tarihçi-yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Zaferini anlattı.
     Talha Uğurluel, 75. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı belgeselli sunumda, fotoğraflar eşliğinde Çanakkale Zaferini ayrıntılarıyla anlattı.
     Atalarımız, Çanakkalede kısıtlı imkanlarla çok zor şartlarda devrin en önemli savaş gemilerine sahip olan İngiliz, Fransız, İtalyan ve Rus donanmalarına ve dünyanın dört bir yanından toplanılarak getirilen orduların çıkarmalarına göğsünü siper ederek geçit vermedi diyen Uğurluel, Özellikle cephe savaşlarında, cephelerdeki askerlerimiz düşmana karşı gündüz amansızca savaşmış, gece ise milletimizin alicenaplılığını göstermiştir. Siperler arasının 5 metreye kadar düştüğü yerde gündüz kıran kırana, göğüs göğüse savaşan askerlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz diye konuştu.
     Yeni nesile Çanakkale zaferinin tekrar tekrar anlatılmasını isteyen Uğurluel, Hatice Turhal Sultanın Çanakkalede yaptırdığı, stratejik noktadaki kalenin fotoğraflarını gösterirken, Demek oluyor ki, Hatice Turhal Sultan, Çanakkalenin en stratejik noktalarından birinde kale inşa ettirmiş. Demek ki Osmanlı hatunlarının tek işi, ayna karşısında süslenip, kocalarını beklemek değilmiş dedi.
     TEDER Başkanı Mehmet Dayıoğlu ise proğram öncesi yaptığı konuşmada, proje kapsamında SBS hazırlıkta 3 okuma salonunda toplam 515 öğrenciye, YGS hazırlıkta 1 merkezde 150 öğrenciye ücretsiz eğitim verdiklerini belirtti.
     Etkinliğe, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Hastaneler Yöneticisi Cehti Ertong, İlçe Gıda Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Türkmen ve Selahattin Aktaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Talha Uğurluel, Tarsusta Çanakkale Zaferini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER