Talastaki sarnıçlı yeraltı şehrine yoğun ilgi

Talastaki sarnıçlı yeraltı şehrine yoğun ilgi


KAYSERİ (A.A) - Talas ilçesindeki Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehrini bugüne dek yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yeraltı kentine ilginin her geçen gün artığını ifade ederek, Sarnıçlı yer altı şehri, yurt içi ve yurt dışında giderek tanınıyor. Yerli ve yabancı turistleri burada ağırlamaktan memnunuz diye konuştu.
     Rehber Serkan Öztürk de Talas Belediyesinin 5 yıllık uzun çalışmanın ardından 2010 yılında ziyarete açtığı sarnıçlı yeraltı şehrinin ziyaretçi sayısının 30 bine ulaştığını kaydetti.
     Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Öztürk, Anadoluda bilinen sarnıçlı tek yer altı şehri Ali Dağında. Günlük ortalama 40 ziyaretçi geliyor. Hafta sonları ziyaretçi sayısı turlarla ikiye katlanıyor. Kayserili vatandaşlarımızın da ilgisi çok fazla. Şehir dışından gelen yerli ve yabancı ziyaretçileri de ağırlıyoruz dedi.
     Ziyaretçilerden Aslı Yılmaz ise yeraltı şehrinin her yerinin ayrı bir güzelliği olduğunu dile getirerek, tekrar ziyaret etmek istediğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Talastaki sarnıçlı yeraltı şehrine yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER