Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Temsilciliğinin

Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Temsilciliğinin resepsiyonu


ANKARA (A.A) - Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Ankara Temsilciliği, 2012 Gençlik Sanat Elçileri resepsiyonu düzenledi.
     TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasının Necatibey Caddesinde bulunan sanat galerisinde gerçekleşen dün akşam 2012 Gençlik Sanat Elçileri resepsiyona Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Ankara Temsilcisi Dr. James Chen ve eşi Maria Peng, Afyonkarahisar Karatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugilge, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, LÖSEV Vakıf Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Fulya Yavuz, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Tayvan-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Mustafa Pehlivanoğlu ve davetliler katıldı.
     Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Chen, Tayvan halkı ve hükümeti adına 2012 Tayvan Gençlik Sanat Elçileri resepsiyonuna katılanlara teşekkür etti. Etkinlikler çerçevesinde Su-Te Teknik Üniversitesinden gelen öğrencilerin 11 şehir, ilçe ve kasabada gösteriler yapacaklarını söyleyen Chen, Grubun Türkiyeye gelme nedeni, iki ülke arasındaki kültürel bağları geliştirmeye katkıda bulunmaktır. Etkinliklerde davul, şarkı, aslan, sokak dansı, kung-fu-ya ve gurme mutfağına yer verilecektir. Bu gösterilerde sadece otantik geleneksel kültürümüzü değil, aynı zamanda Tayvan-ın yarattığı yeni değerlere de yer verilecektir dedi.
     Gösterilerin açık alanda yapılacağını anlatan Chen, Türk halkının gösterileri keyifle izleyeceğini düşündüklerini vurgulayarak, Tayvan uluslararası alanda barış yapıcılığı, iş fırsatları yaratıcılığı, insani yardım destekçiliği, kültürel değişim geliştiriciliği ve otantik kültürün korumacılığı olmak üzere beş önemli görevde rol oynamaktadır. Tayvan hükümetinin oynadığı bu rol şimdi gençlik sanat elçileri tarafından üstlenilmektedir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Tayvanın yöresel yemekleri ikram edilirken, Su-Te Teknik Üniversitesinden gelen öğrenciler ise davul şov, aborijin dansı ve kung-fu gibi gösterileri sergiledi.
     Su-Te Teknik Üniversitesinden gelen öğrenciler aralarında Afyon, Çubuk, Keçiören, Yenimahalle, Beypazarı, Ayaş, Keskin ve Kızılcahamam da olmak üzere 11 ayrı merkezde çeşitli gösteriler yaparak Tayvanı tanıtacak.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Temsilciliğinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER