Tahliye edilen kadın sendikacılar bir araya

Tahliye edilen kadın sendikacılar bir araya geldi -KESKe bağlı sendikalara üye 15 kadının, PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla yargılandığı davada tahliye edilen 3 sendikacı buluşt


ANKARA (A.A) - PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla 16 Şubatta tutuklanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Genel Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Tüm Bel Sen Merkez Genel Kadın Sekreteri Güler Elveren ve Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Güldane Erdoğan, tahliye edilmelerinin ardından bir araya geldi.
     SESin Ankara şubesinde buluşan sendika yöneticileri ve üyeler, tahliye edilen üç sendika çalışanını çiçek ve hediyelerle karşıladı.
     SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, toplantıda yaptığı konuşmada, 4 Ekimde Ankara Adliyesinden gelen ilk tahliyelerin ardından buruk bir sevinç yaşadıklarını, 13 Aralıkta üç arkadaşlarının daha tahliye edilmesinden sevinç duyduklarını belirtti.
     Omuz omuza mücadelemizde daha kararlı yürüyeceğiz diyen Erdolu, 28 kişinin daha tutukluluğunun sürmesi nedeniyle eksiklik hissettiklerini söyledi.
     Arkadaşlarının sevgi gösterilerine teşekkür eden Bedriye Yorgun, yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Bu barış, emek ve dayanışma birlikteliğidir dedi.
     Mücadeleye başlarken nelerle karşılaşacaklarını bilerek başladıklarını dile getiren Yorgun, tutuklu kaldıkları süre içinde gönderilen mektup ve kartların kendisine güç verdiğini ifade etti.
     Güler Elveren de Bedenimiz tutsaktı ama yüreklerimiz, ruhumuz hep özgürdü diyerek, dava kapsamında tutukluluğu devam eden 28 kişi de serbest bırakılmadan özgürlükten bahsedilmeyeceğini ifade etti.
     Güldane Erdoğan ise kendilerine verilen desteğe minnettar olduğunu söyledi. İddianamede hedefin kadın mücadelesi olduğunu ileri süren Erdoğan, cezaevine girip çıktığını ve bahsedildiği gibi korkutucu bulmadığını kaydetti.
     KESKe bağlı sendikalara üye 15 kadının, PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla yargılandığı davanın 13 Aralıktaki ikinci duruşmasında 3 sanığın daha tahliyesine karar verilmişti.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Tahliye edilen kadın sendikacılar bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER